Spoznavni dan

V četrtek, 8. 9. 2016, je na GCC potekal spoznavni dan za dijake prvih letnikov, ki so ga zanje organizirali dijaki višjih letnikov in profesorji z namenom, da bi se prvošolci hitreje spoznali med sabo in da bi spoznali obšolske dejavnosti, ki na šoli potekajo

Spoznavni dan se je začel z zdravo malico (zelenjavna juha in sadje) na rondoju za šolo, nadaljeval pa se je z razrednimi urami dijakov prvih letnikov z njihovimi tutorji. Prvošolci so izvedeli marsikaj o svojih profesorjih, o poteku šolskega leta in dobili odgovore na vprašanja, ki so jih imeli po prvem tednu pouka.

Sledile so team building igre in orientacija. Pri orientaciji so morali prvošolci obiskati pet učilnic, ki so jih imeli zapisane na seznamu.  Za obisk učilnic so imeli na razpolago največ 40 minut, cilj pa se je bil v knjižnici, kjer so jim tutorji odštevali čas. V učilnicah so potekale krajše predstavitve obšolskih dejavnosti, ki jih je lahko hkrati poslušal le en razred, kar je nalogo le še otežilo. Glede na to, da so bili razredi razredeljeni v dve skupini, so imeli tudi dva zmagovalca. V 1. skupini je s časom 33.17 s zmagal 1. b, saj je bil 1. c zaradi prehitrega začetka kaznovan s 5 minutami pribitka, zmagovalci druge skupine pa so bili 1. č s časom 33,18 s.

Istočasno kot orientacija so na igrišču in v parku za šolo potekale team building igre, ki so jih vodile Mepijevke. Igre so bile namenjene povezovaju dijakov znotraj razreda in pa seveda tudi zabavi.

Po končani orientaciji za obe skupini se je dogajanje preselilo v Mladinski Center Celje, kjer smo bili priča prvemu Centraškemu fazanovanju. V povezavi z MCC so dijaki višjih letnikov organizirali borbo za Zlatega fazana, prejemnik te prestižne nagrade pa se je hkrati okitil z nazivom naj fazanskega razreda letošnjega šolskega leta. Dijaki prvih letnikov so se pomerili v treh igrah. Prva igra je bila nošenje jajca, druga iskanje koščkov sestavljanke v škatlah presenečenja, tretja pa prenašanje skittles bonbonov s slamicami. Skupni zmagovalci so postali dijaki 1. i. Fazani pa se niso mogli izogniti niti svečani prisegi, s katero so tudi uradno postali Centraši.

Fazanovanju sta sledili še predstavitvi Impro lige in Slam poezije, nato pa še skupen odhod nazaj do šole, kjer so dijake že čakali starši, ki so končali s prvimi roditeljskimi sestanki.

 

Spoznavni dan se mi je zdel dober faktor za spoznavanje svojih sošolcev in sosošolcev. Končno sem si zapolnil njihova imena. Bilo je super.

– Andraž Sovič, 1. a

 

Čeprav si tega dneva nisem znala predstavljati, saj je novost na šoli, sem bila prijetno presenečena nad izidom.

– Rebeka Govedič, 1. h

 

Čeprav ponavljam letnik, se mi je izkušnja zdela odlična. Škoda, da tega nismo imeli prejšno leto, saj bi se resnično bolj zbližali z razredom.

– Klementina Zimaj, 1. a

 

Prvošolci so zelo uživali. Šolo so spoznali na malce drugačen način, kar tudi prikaže šolo v boljši luči. Tako so spoznali, da šola ponuja več kot le dolgočasne ure fizike. Tudi profesorji so se maksimalno potrudili, da so se dijaki zabavali.

– Kristjan Veber, 2. h

 

O spoznavnem dnevu smo povprašali tudi našega ravnatelja.

Verjamem, da je “prvi tradicionalni” spoznavi dan za naše prvošolce pustil izjemen vtis … Ne le na naših prvošolkah in prvošolcih, ampak tudi na starejših dijakih in učiteljih, ki smo uživali v popoldnevu polnem smeha, zabave, mladostne energije in spoštovanja do vseh tistih, ki so idejni pobudniki in organizatorji celotnega projekta!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Spoznavni dan, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja