O Sledku

Za vaše predloge, pohvale in pritožbe, kot tudi za kakršne koli informacije, smo vam na voljo na elektronski pošti (sledko@gcc.si) ali prek spodnjega obrazca.

Sledko je interno spletno glasilo, ki ga pod mentorstvom članov društva GCC ustvarjajo dijaki Gimnazije Celje – Center.

Sledko je projekt, ki je nastal z namenom medijskega pokrivanja dogodkov, ki so se zvrstili ob 100-letnici stavbe Gimnazije Celje – Center. Takrat je nosil ime “Spletko”, ki je bilo po enem letu, ob njegovi prenovi, spremenjeno. Mladi entuziasti, ki so se želeli preizkusiti v novinarstvu, fotografiji, snemanju in še na marsikaterem drugem področju medijskega poustvarjanja, so pričeli soustvarjati spletni časopis, saj so bili mnenja, da je v papirnati bilten v današnji dobi že preživel. Ideja o Sledku je bila še toliko bolj zanimiva zaradi dejstva, da gre za prvi tovrstni srednješolski časopis na Celjskem. Javni kanal komuniciranja srednješolcev je v sodobnem času, ki se včasih dozdeva že zelo brezoseben, še kako potreben in primeren. Združuje namreč različne multimedijske vsebine, preko katerih lahko mladi na različnih področjih in z različnimi orodji izražajo svoje poglede na trenutne situacije in dogodke.

Oživitev Sledka je k sodelovanju privabila tudi nekdanje dijake gimnazije, ki skupaj s profesorji nudijo ustvarjalcem spletnega časopisa pomoč, strokovno podporo in motivacijo. Sledko je odprl vrata medgeneracijskega dialoga, na prepihu katerega se oblikujejo različna mnenja, ki v nadaljevanju vodijo v produkcijo različnih znanj, veščin in spretnosti. Kot nekdanja dijakinja GCC lahko zapišem, da je naša šola že od nekdaj slovela po raznoliki paleti aktivnosti in dogajanj, zato sem vesela, da se je tem dejavnostim ponovno priključila tudi multimedijska vsebina.

Kaj in kdo Sledko sploh je, najbolje povzamejo besede ustvarjalcev spletnega časopisa:

“O samem Sledku mislim, da je super, lahko pa postane še boljši in bolj prepoznaven, če se bomo za to tudi potrudili. Ponuja nam možnost, da pišemo, to kar želimo in se ob tem še kaj naučimo.

“Sledko je več kot le spletni časopis. Je zabava, kreativnost in druženje. Sestavlja ga skupina dijakov, ki so v poročanju ažurni in si želijo svoja znanja deliti z drugimi ter ljudi obveščati o raznih prireditvah. Pri njem izveš veliko zanimivih stvari in dobiš ideje za ustvarjanje. Želim si, da bi Sledko pridobil več članov, saj bi tako bila tudi pestrost člankov večja.”

“Sledko je spletni časopis ki vam olajša pot v trafiko,saj vse kar se dogaja aktualnega na GCC in bližnji okolici zabeleži kar na internetu. Sledko predstavlja korak k novinarstvu, medijem, ki bodo mogoče tudi del mojega študija in verjamem da si počasi, a zagotovo odpira pot k zvezdam vseh spletnih časopisov.”

“Biti sledko je noro zabavno. Zmeraj je kaj za početi. Noben nič ne “teži” in si svoboden kot ptička … No, skoraj … .”
Bodite radovedni in izvedeli boste več!