Filmski večer: Kokowääh

‘Včasih pogledamo nazaj na svoje življenje in ugotovimo, da je bilo vse do sedaj narobe.’

Kokowääh je eden izmed najuspešnejih nemških filmov. Odvija se v Berlinu in Potsdamu. Zgodba spremlja Henryja, kateremu se na vratih nekega lepega dne pojavi Magdalena, njegova biološka hči, produkt neke noči v Stockholmu. Mala Magadalena pa ima svojega krušnega očeta Tristana raje kot Henryja, vendar se morata s situacijo sprijazniti. Skozi film spremljamo zaporedje komičnih situacij, ko se Henry poskusi privaditi na družinsko življenje, Magdalena pa na njenega ‘novega’ očeta. Te situacije spletejo tesno zaupanje, ki ga Henry nato opiše v svojem filmu Kokowääh (onomatopoetični zapis francoskega izraza coq au vin).1378_35502_l

Film je v Avtriji, Nemčiji in Švici izšel 3. februarja 2011, ter prejel Golden Screen Award, ki je podeljena le filmov z več kot 3 milijoni gledalcev. Prejel je tudi večinoma pozitivne kritike in je bil v prvi polovici leta 2011 najbolj priljubljeni nemški film. Kasneje je izšel tudi v Belorusiji, Rusiji, Luksemburgu, Kazahstanu ter na Tajskem in Madžarskem. Film je bil tudi med izborom filmov, ki si jih je bilo možno ogledati na HBO OD (on demand).

Film srčno priporočamo vsem, ki si ga še niste ogledali, saj se boste od srca nasmejali prijetnim in toplim likom,ki delajo ta film izjemno lep.

Trailer:

http://youtu.be/kenoyAhTsYI

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja