MEPI podmladek ne razočara

Tretja generacija brončkov je že na prvem treningu doživela pravi krst, saj se je po pripravi slastnih čokoladnih banan na žerjavici, srečanje končalo s hudim nalivom.

To soboto, 15. 10., so imeli MEPI brončki pohod na Grmado. Start je bil pri gasilskem domu v Zagradu in pridni brončki, ki so po tem dnevu pokazali, da so iz pravega testa, so med potjo pridno kramljali in se spoznavali, da si bodo lahko kmalu, če si že niso, oblikovali skupine. Na vrhu so jim mentorji najprej pokazali, kako se pripravi gorišče in zaneti ogenj, potem pa so, razdeljeni v več skupin, to poiskusili tudi sami. Za nagrado so si pripravili odlično sladico. Ravno, ko so se hoteli odpraviti v dolino, se je začel močan naliv. Ker je to program MEPI, ker se znova in znova soočajo z izzivi, jih ni ustavil niti ta.

Odpravili smo se na pečovniško kočo, kjer smo po kratki malici zakurili ogenj in si spekli sladico – banano s čokolado. Ob vračanju proti gasilskemu domu Zagrad Pečovnik, nas je celo pot spremljal dež, ki je vendarle pospešil naš tempo. Celotna izkušnja je bila zanimiva, pričakoval pa sem le lepše vreme.

Anej Kostrevc

Meni se je zdelo ful fajn, pač ko smo imeli takšen izziv, da smo morali postavit kurišče pa zakurit ogenj, da smo pol še jedli … Zelo je bilo zanimivo, ko se je ulilo in smo zato mel še en dodaten izziv, predvsem sem pa vesela, da smo varno prišli v dolino. Zelo je super, da imamo tako fine mentorje, ki so kadarkoli pripravljeni pomagati!

Nika Šenica

Danes na MEPI-ju je bilo zelo lepo, po tem dnevu komaj čakam na odpravi, kjer se bomo v skupini definitivno zabavale. Ne glede na to, da nas je ujel naliv, smo se še bolj spoznale med seboj in povezale. Tudi naši mentorji so zakon, tako da mi sploh ni žal, da sem se pridružila temu programu.

Lara Vihernik Pilko

Ja, meni osebno je bilo super. Z nekaterimi smo se zelo povezali pa že skoraj sestavili ekipo za odpravo. Upam, da bo tako še naprej, da se bomo zabavali, da bodo takšna srečanja polna smeha … Mentorji so mi všeč, čisto drugačni so kot pri pouku. Res mi je bilo všeč, niti tisti dež na koncu ni bil problem.

Ana Mohenski

Kljub deževnemu vremenu smo se na današnjem pohodu imeli super, saj za nas MEPI-jce ni ovir. Mislim, da so to super priprave za težko pričakovano odpravo, pri kateri bomo morali pokazati vse, kar smo se naučili. Vzdušje je bilo fenomenalno, poleg dobre družbe, so tudi naši mentorji super, ki nam hitro priskočijo na pomoč. Odpravo komaj čakam, saj se bomo takrat lahko preizkusili kot pravi taborniki in preizkusili tudi sami sebe.

Deja Adamič

MEPI brončki ste že na prvi preizkušnji dokazali, da ste iz pravega testa. Le tako naprej in vztrajajte do konca!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
MEPI podmladek ne razočara, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja