Zlatosrebrna dekleta z GCC

Zlato in srebrno odličje za pevke Dekliškega pevskega zbora Gimnazija Celje – Center na mednarodnem tekmovanju v Budimpešti

Pevke Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center so pod vodstvom dirigenta Davida Preložnika na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Budimpešti, ki je potekalo med 25. in 27. 3., dosegle odličen rezultat – zlato priznanje v kategoriji ženskih zborov in srebrno priznanje v kategoriji pop, kjer so sodelovali skupaj s šolsko inštrumentalno zasedbo, pod mentorstvom profesorja Saša Šonca. V različnih kategorijah se je sicer pomerilo 27 zborov iz Evrope, Indonezije in Izraela. Budimpeštanski in svetovni javnosti so pevke predstavile tudi bogato slovensko zakladnico vokalne glasbe, in sicer na posebnem koncertu v okviru festivala. Izvrsten dosežek je še ena potrditev, da zbor sodi med najboljše tovrstne sestave v Sloveniji in Evropi, saj se lahko dekleta v preteklih štirih desetletjih pohvalijo z odličnimi rezultati na tekmovanjih doma in v tujini.

 DPZGCC_Budimpešta2013

V zboru letošnje leto prepeva več kot 50 dijakinj od 1. do 4. letnika, vodi pa jih prof. David Preložnik. V tem šolskem letu so pripravile dva samostojna koncerta in sodelovale na številnih prireditvah v Celju in regiji. Drugi vikend v aprilu jih čaka še tekmovalni nastop Mednarodnem mladinskem pevskem festivalu v Celju. Pevke bodo sezono tradicionalno sklenile s Pomladnim koncertom, ki bo letošnje leto 9. maja v Narodnem domu Celje.

Dirigentu, profesorju Davidu Preložniku, mentorju inštrumentalne zasedbe profesorju Sašu Šoncu, pevkam in instrumentalistom iskreno čestitamo!

Ekipa Spletka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja