ZLATO PRIZNANJE GCC ZA NAJ ŠPORTNO ŠOLO NA DALJAVO

Za inovativne rešitve v času pouka na daljavo, je Gimnazija Celje – Center ena izmed 34 slovenskih vrtcev in šol, ki sta jih Zavod Planica in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nagradila z zlatim priznanjemMarčevsko zaprtje šol je učitelje, učence, dijake in starše postavilo pred svojevrsten izziv šolanja na daljavo in s tem ponudilo široko polje za iskanje kreativnih rešitev pri vseh predmetnih področjih. Še posebej velik izziv sta bila šport in rekreacija, ki predstavljata pomemben del šolskih predmetnikov in sta ključna tudi za splošno zdravje prebivalstva.
Športni pedagogi Gimnazije Celje – Center (GCC) in njihovi dijaki so med marcem in junijem športu na daljavo z inovativnimi idejami in rešitvami dali povsem novo dimenzijo, ki sta jo prepoznala tudi Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, vsakoletna organizatorja natečaja za Naj športno šolo in vrtec.

GCC je na letošnjem natečaju, ki je v ospredje postavil kreativne spomladanske oblike dela, skupaj s 34 šolami in vrtci iz države, osvojili zlato priznanje. Športni pedagogi GCC so želeli dijakom pri delu na daljavo ponuditi čim več športnih aktivnosti. Preko različnih orodij so jim pošiljali navodila in izzive, ki so jih tedensko izvajali, na daljavo pa je potekal tudi junijski športni dan. Naloga dijakov je bila aktivnost ali izziv izvesti in poslati povratno informacijo. Poleg videoposnetkov in tekstovnega gradiva, so se profesorji z dijaki povezali preko različnih aplikacij in aktivnosti izvajali skupaj.

Kljub dobri in hitri organizaciji drugačnega pouka si na GCC želijo, da bi se (šolsko in športno) življenje čim prej vrnilo »na stara pota«, saj imata spodbuda in druženje pri športnih in drugih urah “v živo”, pa tudi na šolskih športnih tekmovanjih, veliko bolj neposredni učinek kot pa spletne oblike športnega dela. GCC sicer na natečaju sodeluje že vrsto let in je vsakoletna prejemnica priznanj za naj športno šolo in naj športno fotografijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja