Zgodovinarji na Ptuju

Zgodovina je veda, ki človeštvo spremlja že od zdavnaj. Preko nje spoznavamo naše prednike, se učimo iz njihovih napak in odkrivamo naš narod. Tako obsežno vedo se nas je letos odločilo podrobneje spoznati precej dijakov. Izbrali smo jo namreč za izbirni predmet na maturi.

Kot del ocene na maturi je tudi pri zgodovini potrebno opraviti interno maturo – ta namreč predstavlja 20% celotne ocene. Polovica interne mature je kratek test, druga polovica pa ocena seminarske naloge na določeno temo. Letos se vse teme vrtijo okoli mest med Celjem in Ptujem, ki so bogata s srednjeveško zgodovino.

Da bi seminarsko nalogo napisali kar najbolje, smo se zgodovinarji s prof. Medvedom in prof. Arzenškovo odpravili na strokovno ekskurzijo. Obiskali smo Stranice, Studenice, dvorec Štatenberg, Ptujsko goro in Ptuj. Po poti smo že na avtobusu preko kratkega govornega nastopa predstavili našo temo, v vsakem kraju smo se naučili nekaj njegove zgodovine, na Ptuju pa smo si privoščili še nekaj prostega časa za malico in kavo.

Vrnili smo se polni novega znanja, ki bo potrebno za pridobitev lepe ocene. Zgodovina nas vse navdušuje, zato smo prepričani, da to ne bo težko! J

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja