Zgodba o prvaku

˝Težko je razumeti pogum. Lahko si pogumen zaradi neumne ideje ali napake ampak nikoli ne smeš dvomiti v starejše, ali v tvojega trenerja ali v učitelje, ker oni pravzaprav ustvarjajo pravila. Mogoče vedo kaj je najboljše, mogoče pa tudi ne. Vse je odvisno od tega kdo ti sam pravzaprav si in od kod prihajaš. Ni vsaj eden od šest tisočih ljudi pomislil na predajo in pridružitev drugi strani? Mislim na dolino smrti, to je precej velika stvar. Pogum je zakomplicirana stvar. Bi morali vedno storiti to kar nam drugi pravijo da moramo? Včasih niti ne vemo zakaj počnemo nekaj. Vsaka prismoda je lahko pogumna. Ampak čast, ta je pravi razlog, da nekaj storimo ali da nekaj ne storimo. Vse je glede tega kdo si in kdo hočeš biti. Če umreš medtem, ko se boriš za nekaj pomembnega, potem imaš čast in pogum in to je zelo dobro. Mislim, da je to tisto kar je hotel pisatelj povedati. Da bi morali upati za pogum ter se boriti za čast in morda moliti, da imajo pogum tudi tisti, ki  pravijo da nekaj moramo storiti.˝  – Michael Oher

THE BLIND SIDE – Zgodba o prvaku

Športno biografska drama, ki po knjižni predlogi pripoveduje resnično zgodbo o fantu, katerega je iz težkih življenjskih razmer rešila mama dobre bogate družine in mu pomagala povzpeti se na vrh ameriškega nogometa.

Eno glavnih vlog v filmu ima Sandra Bullock, ki je za film leta 2009 prejela  Oskarja za glavno žensko vlogo in zlati globus za najboljšo igralko v drami. Po mojem mnenju je to ena najboljših vlog v širokem spektru filmov, v katerih je igrala.

Glavno vlogo je odigral Quiton Aaron, ki v filmu upodablja Michaela Oherja, resnično osebo, ki je danes eden izmed najbolj znanih branilcev v ameriškem nogometu.

Big Mike, kot ga kličejo vsi, je od sedmega leta dalje prepuščen samemu sebi in ulicam revne četrti Memphisa. Ko ga sprejmejo na katoliško šolo, ga preko svojega sina spozna Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) in njegovo usodo vzame v svoje roke. Sprejme ga pod streho njene družine in tako spremeni ne le njegovo, temveč tudi svoje življenje.

Zgodba, ki dokazuje, da lahko z ljubeznijo in dobroto pomagamo ljudem, ki so zabredli v še tako globoke težave. Film odpre oči vsakemu, ki človeka sodi po prvem vtisu in podleže pritisku okolice.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja