Zapleti pri imenovanju novega ravnatelja?

Seja Sveta šole, ki je potekala v ponedeljek, 5. novembra ob 15. uri in na kateri bi Gimnazija Celje – Center morala dobiti novega ravnatelja, ni bila uspešna. Po neuspešni seji pa so se člani sveta in vodstvo šole zavili v molk.

 Z iskreno željo informiranja dijakov o aktivnostih imenovanja novega ravnatelja naše GCC, ki se posredno in neposredno dotika tudi nas, smo Spletki uspeli pridobiti izjavo ravnatelja Igorja Majerleta, v kateri med drugim spregovori tudi o izbiri njegovega naslednika. Izjava, ki jo je gospod ravnatelj, profesor Igor Majerle podal na nedavni novinarski konferenci ob 100 – letnici poslopja GCC novinarki Petri Debelak, pa je bila objavljena v lokalnih in nacionalnih medijih.

Ravnatelj prof. Igor Majerle na slavnostni akademiji ob 100 – letnici stavbe Gimnazije Celje – Center v družbi predsednika Republike Slovenije, dr. Danila Türka in ravnatelja II. OŠ Celje, prof. Igorja Topoleta.

Izjava ravnatelja prof. Igorja Majerleta

O sami vsebini izjave zaradi morebitnih pritiskov, ki se pogosto vršijo tudi na naš medij, tokrat ne bomo podali komentarja. Podali pa bi resno kritiko vodstvu šole, ki se je po neuspelem postopku zavilo v molk glede dejstva, da smo tudi dijaki upravičeni informiranosti o postopku imenovanja novega ravnatelja. Kritika ne bi bila na mestu, če bi se vodstvo zavilo v molk tudi za širšo javnost, tako pa smo dijaki tokrat o dogajanju na šoli bili obveščeni šele po poročanju lokalnih in nacionalnih medijev.

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja