#zaPalčico

Dobrodelnost na GCC nikoli ne počiva. Zdaj, ko je dobrodelni koncert že za nami, nam nasproti prihajata dve dobrodelni akciji – Anina zvezdica ter Kristjanova pobuda zbiranja potrošniškega materiala #zaPalčico.

Pred počitnicami smo z 10. tradicionalnim dobrodelnim koncertom zbrali rekordnih 5000 evrov v denarju in materialnih dobrinah in zbrani denar namenili štiričlanski družini – materi samohranilki in trem otrokom, ki so se zaradi hude preteklosti, polne nasilja, znašli v nezavidljivi socialni stiski. Letos pa je Kristjan Veber, 3. h, dobil idejo za pomoč Varni hiši Palčica, ki pa ne ostaja le v okviru naše secesijske lepotice, ampak je postala vseslovenska akcija!

Kot ”predšolc” sem že od nekdaj želel, da bi sodeloval v nekakšni akciji, kjer bi pomagal v najkritičnem obdobju razvoja, ki nas oblikuje v odgovorne odrasle. Zato sem se letos odločil, da vsaj malo prispevam k zdravemu razvoju v otroštvu. Za varno hišo Palčica sem izvedel preko televizijske oddaje Svet, ki letos zbira denar za obnovo kriznega centra. Za to akcijo sem se odločil, ker se čutim dolžnega pomagati otrokom v stiski. Kot sam pravim, otroci ne zbirajo staršev, zato niso sami kriv, kaj se jim dogaja. Na nas je, da jim pomagamo, da jim damo vedeti, da niso sami, da v tem svetu obstaja ljubezen, da jih imamo radi ter jim želimo le najboljše.

 

KCO – Hiša zavetja Palčica se nahaja v Grosuplju, namenjen je otrokom v predšolskem obdobju od 0 do 6 let, bivanje v Palčici pa je omejeno na tri tedne. Pristojni center za socialno delo v tem času najde primerno rejniško družino, lahko pa se otrok vrne tudi domov, če se razmere doma med tem časom uredijo. Varna hiša je sprejela že več kot 400 otrok in jim s tem olajšala del otroštva.

Zato bomo na GCC od  6. novembra pa vse tja do 15. decembra v pritličju šole pri dežurnem učencu zbirali potrošni material za KCO Palčica. Zato prosimo vse, ki lahko prispevate kaj materiala, da pomagate otrokom k zdravemu razvoju, ob katerem jih bo spremljala ljubezen, prijaznost in toplina. Material, katerega bomo zbirali, je naslednji (opozorilo: material naj bo v originalni embalaži, neodprt, saj se bodo stvari, kot so kreme, vlažilni robčki, paste, dude, šamponi itd., uporabljale pri najmlajših):

  • vse za nego novorojenčkov/dojenčkov (plenice, mleko v prahu, vlažilni robčki, kreme, otroška hrana, dude, steklenice za mleko …),
  • vse za  ustvarjanje (barvice, čopiči, vodenke, voščenke, tempere, papir, svinčnik, zvezki …),
  • vse za  higieno (šamponi, mila, zobne ščetke in zobna pasta primerna za najmlajše, vlažilne kreme …),
  • vse za manjše prigrizke (suho sadje, čips, sokovi, čokolada, bomboni, oreščki, keksi …).

 

 

 

V tej akciji mi je v ogromno pomoč g. ravnatelj, ki žrtvuje svojo pisarno za ogromne vreče plenic (čistih, seveda 😉 ), otroške hrane in drugega materiala. Čeprav vsi vemo, da nima veliko prostega časa, ga vedno najde za dobrodelnost in solidarnost. Zahvala gre tudi mojemu fantastičnemu razredu, ki so mi in še bodo pomagali pa tudi moji razredničarki prof. Danici Centrih in prof. pedagogike Metki Krajnc.

-se zahvaljuje Kristjan.

Akciji se bodo pridružile tudi druge srednje, osnovne šole ter vrtci, prav tako pa so vabljena tudi podjetja (več informacij: kristjanweber321@gmail.com) – hvala Vivapenu za njihov ogromni paket flomastrov in črnil, s katerimi bodo lahko otroci ustvarjali risbe in pa obarvali svoje življenje ter PGD Vrbje, ki se je v tem času že pridružilo akciji #zaPalčico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja