Zaključna akademija 2017

Tradicionalna akademija je tudi letos naznanila, da je šolsko leto v zadnjih vzdihljajih. Bodoči maturantje že mahajo naši secesijski lepotici v slovo in s polno paro hitijo maturi naproti . Vse ostale dijake pa do zasluženih počitnic čaka le še nekaj testov.

Tudi tokrat smo se z Akademijo, ki je bila v četrtek, 18. 5., spomnili na vse dogodke in izjemne dosežke naših dijakov na področju jezikov, naravoslovja, družboslovja in umetnosti ter športa v tem šolskem letu. Prireditev so, kot je že v navadi, s šolsko himno uvedli eni in edini The Šlagers, voditeljsko vlogo pa so prevzeli Klavdija Košec, 2. c in Neža Švajger, 3. č, in Matej Zidarn, 1. č, ki je poskrbel za stand-upovski flair letošnje Akademije.

Dijaški razvojni tim, ki je sicer na čelu z Niko Pinter, 2. c, prevzel organizacijski del prireditve, se je letos odločil za poseben, #enostavnodrugačen način predstavitve posameznih področij, in sicer s kratkimi filmčki, polnimi navdihujočih besed, v katerih so uspešnejši četrtošolci razkrili, kaj jim pomenijo njihove močne točke in predmetna področja, kako jim je šola pomagala razviti njihove interese in potenciale, kako želijo nadaljevati svojo izobraževalno pot in kaj jim je GCC dala za življenje. O slovenskem in tujih jezikih sta spregovorili Veronika Steiner, 4. b, in Anja Črepinšek, 4. c. Družboslovje in umetnost so povzele Sara Brglez, 4. d, Urška Frnagež, 4. i in Tina Krulec, 4. č. O naravoslovju sta spregovorili Barbara Lipnik iz 4. i in Saša Gerlj, 4. d, o športu pa Zoja Zorko, 4. b, in Nace Delopst, 4. c.

Ker pa na GCC ne gre brez glasbe, ni manjkalo niti te. Zanjo so letos poskrbeli The Šlagers, Nonet GCC (sicer najmlajša zasedba na šoli), The Takeover, ki so letos zadnjič skupaj na šoli, ter Dekliški pevski zbor GCC. Za vizualno perfekcijo giba so poskrbele odlične plesalke Zoja Zorko, 4. b, in Twirling skupina TMK5E, kjer sodelujeta tudi naši prvošolci Maša Trobiš, 1. b, in Eva Mlakar, 1. d. Celotno dogajanje pa sta s svojima govoroma začinila še predsednik dijaške skupnosti Matevž Metulj, 4. j, ter ravnatelj Gregor Deleja.

Temeljno sporočilo letošnje Akademije ne nedvomno bilo to, da lahko naredimo prav vse, če le želimo in smo pripravljeni v to vložiti naše misli in trud, sama prireditev pa vedno pomeni tudi maturantov od srednješolskih klopi, ki so v preteklih štirih letih postale njihov drugi dom.

Ekipa Sedka vsem maturantom in maturantkam želi veliko sreče na maturi in vpisu na univerze s širom po svetu, vsem ostalim pa čim mirnejši in uspešnejši konec šolskega leta. Srečno GCC! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja