ZAKLJUČEK AKCIJE #zaPalčico

Pa smo končali z več kot uspešno akcijo #zaPalčico. S pomočjo številnih posameznikov in podjetij smo zbrali veliko potrebščin, ki smo jih v treh dostavah odpeljali v Grosuplje, nazadnje 16. januarja. Zbrali smo več kot 200 paketov vlažilnih robčkov, 70 paketov plenic, preko 100 zobnih ščetk, krem, šamponov in še bi lahko naštevali. Dokazali smo, da znamo stopiti skupaj in pokazati, da so pri nas na prvem mestu ljudje z dušo in ljubeznijo do sočloveka. Kristjan Veber, 3. h, pobudnik in glavni organizator akcije, je takole strnil mislih in zahvale ob koncu projekta:

»Akcija #zaPalčico pa nikakor ne bi bila tako uspešna brez vseh pokroviteljev. To so: Vivapen d. o. o. na čelu z direktorico in našo nekdanjo dijakinjo Petro Melanšek, podjetja Violeta Slovenija, Tosama, ekoLUX in Müller Slovenija in firmi dober-najem.si. Za medijsko promocijo se zahvaljujemo naši nekdanji dijakinji Asji Lednik, ki je poskrbela za promocijo v časopisu Večer, šolskemu spletnemu časopisu Sledko na čelu z urednico Niko Pinter, četrtošolcu Niku Skerbišu za objavo članka v časopisu Celjan in Špeli Ožir, ki je poskrbela za članka v Novem tedniku in poročanju na Radiu Celje. Hvala tudi vsem ostalim medijem, ki ste opazili naš trud.

K zbiranju potrebščin so se priključile tudi osnovne šole iz Celja in okolice. Hvala OŠ Lava in ravnateljici Marijani Kolenko, hvala OŠ Ljubečna in moji bivši učiteljici zgodovine Katji Medved, ki je bila koordinatorica projekta in hvala Simoni Šarlah, ki je prevzela vodenje akcije na OŠ Vojnik. Na pomoč so priskočili tudi Vrtci Šentjur s koordinatorico Ines Turk. Za denarno donacijo pa se zahvaljujem tudi študentom 1. letnika programa pedagogika Univerze v Kopru in moji dobri prijateljici Rajki Miladinović, ki je to omogočila. Posebna zahvala gre tudi dvema anonimnima donatorjema.

Prav posebna zahvala velja tudi našima tajnicama – Barbari Jančič, ki je Palčici donirala televizijo, ki je otroke in zaposlene neizmerno razveselila, in pa Karmen Korošec. Obe sta v teh mesecih poskrbeli tudi za birokratske zadeve in vse glede dostave paketov in pretok informacij. Zahvaljujem se fenomenalnim profesorjem naše GCC, ki so mi zaupali denar, da sem nakupil prepotrebne potrebščine.  Hvala tudi Tehani Selič za promocijo akcije preko FB skupine Podaj roko k zbiranju materiala.

Veliko zahvalo izrekam tudi Meliti Painkret, ki se je kot koordinatorica akcije pri Vrtcih Žalec in PDG Vrbje pridružila že na začetku. Hvala vam neutrudnim umetnicam Tinkari Tratnik, Lani Žager, Katrin Kovač, Zali Jenček, pa sošolkam Niki Plošnik in Maši Lamut za vso pomoč pri sortiranju v zadnjih dneh akcije.

Hvala profesorjema Suzani Tovornik in Davidu Preložniku, ki sta od oktobra dalje žrtvovala svoj mali kabinet za dobrodelnost. Kljub temu, da smo na koncu prekrili vse mogoče površine, se nista nikdar pritožila nad popolnoma neprimernimi pogoji dela!

Izjemna zahvala velja profesorici Metki Krajc za vso podporo, nasvete in pomoč v času akcije in pa decembrski prevoz v Grosuplje. Hvala tudi drugi »prevoznici« prof. Tatjani Ravničan Ganzitti – tudi za nepozabne 4 ure vožnje iz Celja v Grosuplje in nazaj v Celje pa še enkrat tja in nazaj, ki so bile polne smeha in neprecenljivih življenjskih nasvetov. Hvala super mentorici in pomočnici v moji skupini v vrtcu gospe Metki Vodeb in Urški Debelak, ker sta kupili veliko potrebščin za naše male palčice in palčke.

Hvala vsem dijakom, ki ste darovali vse stvari in seveda vašim staršem, ki so veliko pripomogli akciji.

Hvala gospod ravnatelj Gregor Deleja za vso pomoč, spodbudo in žrtvovanje svoje pisarne #zaPalčico. Ste res Ravnatelj z veliko začetnico. Na prvem mestu se pa oseba z neverjetno empatijo in vztrajnostjo, da dijake naše šole spodbujate k dobrodelnosti.

Največja zahvala pa ob koncu velja vam Manuela Ham in vsem vašim zaposlenim, ki se žrtvujete za te otroke. Danes, ko sem preživel nekaj časa z vami, se nisem počutil kot da sem v neki ustanovi. Počutil sem se kot da sem nekje, kjer ne manjka ljubezni. Počutil sem se kot doma …

Hvala vsakemu posamezniku, ki je prispeval k tej akciji. Omenil bi vas vse, a vas je enostavno preveč. Upam, da boste naslednje leto, ko začenjamo z novo dobrodelno akcijo, zopet pripravljeni pomagati.”

Vsem zahvalam se v imenu GCC pridružujemo tudi novinarji Sledka, obenem pa izrekamo vso spoštovanje in čestitke našemu Kristjanu za njegovo nalezljivo dobro voljo, požrtvovalnost, trud in pomoč. Ostani tak še naprej, mi pa bomo stali ob tebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja