Za domovino – s kulturo naprej! Mesec kulture 2019 na GCC

Tudi v tem letu bomo na GCC s pestrim dogajanjem v mesecu kulture dokazovali, da nismo zaman edina srednja šola v naši državi, ki nosi naziv Kulturna šola 2015-2020! Dijakinje in dijaki smo s profesoricami in profesorji ter v sodelovanju z Društvom GCC in zunanjimi partnerji ponovno pripravili izbor dogodkov, ki jih posvečamo slovenskemu kulturnemu prazniku!

Začenjamo že 30. in 31. 1.  z gledališko premiero in prvo ponovitvijo drame Bog masakra francoske avtorice Yasmine Reza v izvedbi Dramske skupine GCC – z veseljem sporočamo, da sta obe večerni predstavi in matineji že razprodani!

6. 2. se na GCC začenja tudi Valentinov teden … Pa boste rekli, da je to preveč komercialno in da naj Slovenci raje praznujemo Gregorjevo! Na Sledku boste izvedeli, zakaj je letos na GCC Valentinovo, po drugi strani pa je tako – naj si bo Gregor ali Valentin, na GCC smo vedno za ljubezen, zato smo se letošnje leto odločili, da ji malce “priskočimo” na pomoč in jo vsaj v enem koščku iztrgamo iz objema trendovskega virtualnega sveta ter emojije po vašimi sporočili zamenjamo z Valentinovimi karticami in vašim rokopisom, unikatnim odtisom, ki je lasten vsakemu izmed nas in naša pisava v sebi skriva bistveno več kot pa črka na ekranu in podobica ob njej ?

V vseh glavnih odmorih med 6. in 13. 2. ste vabljeni, da obiščete Valentinov kotiček v 1. nadstropju (pred tajništvom). Tam lahko v zameno za prostovoljni prispevek v višini 1 evro ali več dobite Valentinovo kartico. Na to s posebej lepo pisavo vpišete naslovnika (ime, priimek, razred) in pa vaše posvetilo (po želji tudi podpis; ali pa ne …) ter jo oddate v škatlo. Popoldan pred praznikom zaljubljencev bodo vrli Valentinovi pomočniki pregledali in sortirali kartice in jih 14. 2. skupaj z dišečo vrtnico dostavili vašemu Valetninu oz. Valentini …

Nadaljujemo s tradicionalnim dogodkom GCC IMA TALENT – ZA KULTURO …, ki se bo začela v četrtek, 7. 2., ob 8.45 v stari telovadnici, zaključila pa ob 10.20. Povezovala jo bosta Mitja Suvajac, 4. b, in Klara Sapor, 3. i. V programu bodo sodelovali glasbeniki, pevci, plesalci in interpreti svoje avtorske poezije ali poezije drugih avtorjev. Skupno bo sodelovalo 17 oddelkov, na prireditev pa so vabljeni predstavniki razredov. Pred prireditvijo bo kratka tonska vaja, ki se bo pričela ob 7.30.

Isti dan (7. 2.) pa zvečer na rondoju za šolo pripravljamo prav poseben poetično-ognjeni spektakel, ki se bo začel ob 18. uri. V njem so moči združile mlade pesnice in pesniki z GCC, kemijski krožek in znana slovenska skupina Čupakabra. Performans Lučka v temi bo uvedla avtorska poezija dijakov GCC, ki ustvarjajo pod mentorskim vodstvom celjskega igralca in pesnika Kristiana Koželja, osrednji del pa bodo na povabilo dijakov kemijskega krožka in prof. Jožice Kovač izvedli umetniki performansa s poudarkom na ognjenih učinkih. Čupakabrin akrobatsko-igralski kolektiv izpolnjuje slovenski kulturni prostor na področju cirkusa, skozi njegovo prizmo opazuje svet in z gibom pripoveduje zgodbe. Ob slovenskem kulturnem prazniku bomo naš šolski rondo spremenili v pravljično deželo, kjer drobna Lucija išče luč v temni deželi. S pomočjo čarovnika, škrata in ognjene vile jo najde, a povsem drugje kot je mislila. Dobre pol ure trajajoča predstava je namenjena dijakom, učiteljem, staršem in širši javnosti, bo v vsakem vremenu, vstop pa je brezplačen.

15. in 16. 2. bomo na GCC z veseljem pozdravi devetošolke in devetošolce, ki se bodo k nam oglasili med letošnjimi informativnimi dnevi. Tudi ti bodo poskrbeli za kakšno predpočitniško presenečenje, luč sveta pa bo ugledala tudi nova soba pobega v kleti pod staro telovadnico!

Po zimskih počitnicah v katerih smo vsem, ki jih pot ne bo zanesla na smučišča oz. druga potovanja ponudili obilo aktivnosti v okviru projekta RaST, bomo zopet nadaljevali kulturno …

V torek, 26. 2., nas bo ob 11.30 v šolski knjižnici obiskala vsestranska celjska umetnica Katja Gorečan, avtorica pesniške zbirke Trpljenje mlade Hane, ki jo je za Središče mojstrsko dramatiziral Aljaž Primožič, 3. b. Središčniki bodo delo uprizorili 28. 2. in 1. 3. ob 19h v Celjskem domu. Število mest je omejeno, zato pohitite z rezervacijami sedežev – te boste lahko rezervirali od 4. 2. dalje v tajništvu šole oz. po e-pošti info@gcc.si.

Zaključili pa bomo kot se spodobi – z najslovesnejšim izmed vseh dogodkov na GCC – tradicionalnim maturantskim plesom, ki bo letos 2. 3. v dvorani Golovec.

Vabljeni v našo družbo!

#enostavnodrugačni

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja