Debaterji nadaljevali dogodivščine v Zagrebu

Naši debaterji so se minuli vikend mudili v Zagrebu na Winter Hlidays Open debatnem turnirju. Že takoj ob prihodu (po manjši slabosti med vožnjo) so začutili zagrebški mraz, ki je precej pripomogel k neudobnemu čakanju receptorje hostla. Sicer pa so že navajeni, da ne gre vse po maslu, spomnimo se le Bruslja… Na turnir so že zamujali, zato se jim tudi iz sob ni preveč mudilo, pa jim še vseeno ni uspelo, da bi na XV. Gimnazijo v Zagrebu prispeli zadnji.

Ko so naprišli do gimnazije, so vse štiri ekipe debatirale na temo vzpona Kitajske – tako na afirmacijski kot na negacijski strani. Energije jim presentljivo ni zmanjkalo in so se zvečer z gospodom ravnateljem in še nekaj debaterji iz drugih klubov odpravili na večerni sprehod po mestu.

Naslednje jutro je definitivno prispelo prezgodaj in po počasnem prebujanju so se na turnirju ogreli z debatno trditvijo o promociji kandidatov v medijih med volitvami, kasneje pa debatirali še o uporabi in razvoju umetne inteligence. Po kosilu sta potekali še debati o moralni obveznosti do posvojitve otrok ter o umetni inteligenci, ponovno. Zvečer je sledila še country exhibition, kjer so spoznavali debaterje iz drugih držav, nato pa se še zadnjič zvečer odpravili v mesto. Domov so se vrnili bolj ali manj zgodaj, na kateri del dneva se to nanaša pa ni znano. 😉

V nedeljo so se nekateri odpravili gledat četrtfinale turnirja, drugi pa drsat, na kavo ali pa po nakupih. Zbrali smo se po kosilu in se skupaj odpravili na finale turnirja. Na žalost zaradi prevoza nismo uspeli ostati do konca, v Celje pa smo prispeli v poznih nočnih urah.

Na turnirju sta se najbolje odrezali ekipi Celje B in Celje D, obe sta zmagali tri debate. Od govorcev se je najvišje uvrstila Tinkara Godec, za njo pa še Aljaž Barlič in Veronika Steiner. Na turnirju je zmagala ekipa USA Red, drugo mesto je zasedla hrvaška ekipa Komba, tretje pa slovenska ekipa Logos A. Debaterjem čestitamo ob uspehu in jim želimo veliko podobnih še v prihodnosti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja