Will To Motivate na Madžarskem

Od 8. do 14. decembra je v Szegedu na Madžarskem potekalo 4. srečanje projekta Will to motivate, ki so se ga udeležile predstavnice Gimnazije Celje – Center, dijakinje Ela Leskovar, Patricia Petrej Črešnar, Laura Šarlah, Neža Šmid, Sara Tanšek, Nastasija Uratarič in profesorici Nives Laul ter Simona Painkret.

Prva dva dneva so preživele v Budimpešti, kjer so si ogledale parlament in ostale znamenitosti tega mesta. Proti večeru so se odpravile v Szeged, kjer so se nastanile v hotelu. Od tod so se vsak dan odpravile v Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája-šola gostiteljico, kjer so potekala različna predavanja, aktivnosti in delavnice. Najprej so jim predstavili šolo in posamezne strokovne izobraževalne programe, ki potekajo na njej. Na delavnicah so govorili o motivaciji, okoljevarstvu in učnih metodah. Aktivno so sodelovale s predstavniki iz Madžarske, Italije, Hrvaške, Norveške in Islandije, s katerimi so tekom tedna spletle nova prijateljstva. Zadnji dan so prejele certifikat za sodelovanje pri tem projektu. Le-ta se je zaključil s koncertom v znameniti katedrali Dóm Tér po prihodu ostalih glasbenih sestavov GCC. 

Dijaki vsake države so v času projekta posneli kratek film na temo motivacije, ki bo kmalu objavljen na Facebook strani Gimnazije Celje – Center.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja