Whole Lotta Shakin’ and Goodbyes Goin’ On

Šola se počasi zaklučuje, da pa bo zaključek šolskega leta #enostavnodrugačen, kot se za GCC spodobi, so se naši glasbeniki v torek, 20. 6., poslovili s koncertom Whole lotta shakin’ goin’ on. Vsi, predvsem pa nastopajoči, smo neizmerno uživali! 😉 Sedaj pa še samo čakamo naša spričevala, nato pa veselo zakorakajmo v dolge in sproščene počitnice.

Ko slišimo besedo počitnice, se večini pred očmi narišejo sveža in rosna poletna jutra ter vroči, a hkrati prijetni poletni večeri. Eden izmed takšnih večerov je bil že v torek, 20. 6. 2017, ko so naši dijaki ponovno in zadnjič v tem šolskem letu pokazali, kaj pomeni biti glasbenik na GCC. Za zaključek kot se spodobi, so v ambientu Špitala Za Prjatle pripravili koncert, ki ga je organiziral naš dijak Anže Zaveršnik in s tem pustil še eno izjemno sled. Koncert je poimenoval po sami skladbi ‘Whole lotta shakin goin no’, ki jo je leta 1955 napisal Dave Curlee Williams, a je vsem bolj znana Rock’n’Roll verzija izšla 2 leti kasneje, ko jo je zapel Jerry Lee Lewis. V torek pa je pesem dobila novo priredbo. Izzvenela je kot otvoritvena pesem izpod spretnih prstov naših Šlagersov in glasilk vokalista Anžeta Primožiča, še enega na listi tistih dijakov, ki se na žalost poslavljajo od nas, ter glasbenih kabinetov in učilnic naše gimnazije.

Ne moremo mimo nastopa Samanthe Maye Šolaja, ki je pesem Amy Winehouse, Back To Black odpela v svojem stilu in vsem prikazala kako se ‘črna vrača v črno’. S svojo elegantno in mladostniško črno obleko nas je očarala in sama sebe postavila med vrstice besedila.

Veronika Steiner je tudi ena izmed tistih, katere drugo leto ne bomo več srečevali.  Želimo ji, da nikoli ne izgubi svoje iskrice, ki jo je vedno znova in znova pokazala na odru. Pri petju ji je pomagal tudi Aljaž Šumej in celoten koncert poleg tega še spretno spremljal na klavirju. Prav tako pa ne smem pozabiti omeniti njenih back vokalistk, ki sta dopolnjevali njeno petje. To sta bili Barbara Tadina in Vesna Mužar.

Premierno se nam je predstavila tudi Ajda Kostevc, za katero lahko z zagotovostjo trdim, da jo bomo še slišali in uživali ob njenem petju. Uptown funk pa nam je predstavil  nam že vsem znani Matej Zidarn, ki je hkrati še povezoval prireditev.  Tako, pevce sem naštela, ostali so mi še nepogrešljivi inštrumentalisti, brez katerih koncert ne bi izzvenel tako kot je. To so naši Šlagersi – Benjamin Hrastnik, Filip Majcen, Neli  Zlatoper, Jaka Jeršič, Jernej Lah, Anže Lečnik in njihov mentor, profesor Sašo Šonc.

Bilo je Rock-a, Rock’n’Roll-a , Pop-a in naprej …  Seveda pa, kot se spodobi za našo GCC, ni manjkalo smeha, dobre volje, žarečih obrazov dijakov, profesorjev ter ostalih. Manjkalo ni niti naše himne. 😉

Kot za vsako prireditev, lahko rečem tudi za to – najlepše je gledati izvajalce, kako čutijo glasbo, kako uživajo v tem, ko se ji predajo, se vživijo v besedilo in v mislih plešejo med notami. To je čar vsega tega in če se ne motim, tako izgleda ljubezen do glasbe. In to ljubezen znate ravno vi, naši glasbeniki, tako dobro izraziti in predstaviti ljudem.

Za konec se vam Sledko zahvaljuje – za vašo predanost in pridnost skozi leto. Sedaj prihajajo dnevi, ko boste lahko glasbi namenili še več svojega časa. Tiste nadležne knjige bodo namreč za 2 meseca obtičale v predalu in prav je tako! 😉 Vzemite si čas zase in uživajte počitnice, zaslužili ste si jih.

In seveda maturanti, tudi vi se podajte v svoje močno prigarane malce ‘podaljšane’  počitnice. Upamo, da vam matura ni pobrala vseh moči in si boste kar hitro opomogli. V imenu Sledka, srečno na poti življenja, v katerem naj nikoli ne manjka glasbe. 🙂

M. H.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja