Vzgojiteljada 2012: Na obalo po nova prijateljstva in znanja

Vzgojiteljada je tradicionalno srečanje vzgojiteljskih šol v Sloveniji. Letos je Srednja gostinska in turistična šola (SGTŠ) Izola povabila dijake in strokovne delavce z devetih srednjih vzgojiteljskih šol iz vse Slovenije, ki so se družili med seboj in spoznavali raznolikosti svojega izobraževalnega programa.

Prijazen primorski sprejem

Vse se je začelo ob 8. uri, ko so nas dijaki SGTŠ Izola pričakali na avtobusni postaji v Izoli. Po prijaznem sprejemu smo se udeležili slavnostnega odprtja, kjer so otroci iz vrtca Mavrica Livade zaplesali z dijakinjami tretjega letnika predšolske vzgoje iz Izole. Po končanem odprtju je sledil ogled Izole, ki so ga vodile dijakinje tamkajšnje srednje turistične šole. Ob 11. uri pa so se začele različne delavnice: kuharska, likovna, plesna, športna, likovna, novinarska, mozaična, gledališka, glasbena, fizikalna in arheološka delavnica.

GCC-jevci uspešni

Šest dijakinj in dijakov naše šole se je zelo dobro odrezalo na športni delavnici, kjer smo tekmovali v orientaciji in osvojili odlično tretje mesto. Po končanih delavnicah je sledila zaključna prireditev, kjer smo dijaki svoje znanje, ki smo ga osvojili na plesni, gledališki in glasbeni delavnici, pokazali vsem obiskovalcem. Od gostiteljev smo se poslovili z zaključno pesmijo v italijanskem jeziku in se počasi odpravili nazaj proti Celju.

 Nina Levart in Nina Cepuš, dijakinji 3. J

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja