VRTNARSKI IZZIV NA GCC

Sejanje, presajanje, vrtnarjenje in skrb za rastline so štiri stvari, ki imajo na človeka izjemno blagodejen učinek. V času, ko se zadržujemo doma se marsikdo počuti nemotivirano in nemočno. Rastline nam pri tem pomagajo, saj ob skrbi zanje dobimo občutek nadzora nad situacijo, postanemo odgovornejši. Prav tako pa je v njihovi družbi občutek osamljenosti znosnejši. Poskrbijo tudi za čist zrak in prijetno dekoracijo naše sobe.

Na GCC smo se odločili, da za vas pripravimo prav poseben vrtnarski izziv. Vsak dan nekaj časa posvetite skrbi za rastline. Polega zalivanja jih lahko presadite, iz njih ustvarite potaknjence in jih nahranite z zemljo.

Ali ste vedeli, da naj bi rastline pod vplivom glasbe pridobile za 20% več na višini in okoli 70% večjo biomaso kot pa tiste, ki jim glasbe niso predvajali. Lahko bi rekli, da na svoj način »slišijo«, pa če gre za skladbo ali govor.  

Na instagramu bomo v prihodnjih tednih aktivno objavljale razne nasvete in napotke za uspešno vrtnarjenje.

Vas pa izzivamo, da svoje vrtnarske sposobnosti preizkusite skupaj z nami in svoje izkušnje delite na instagramu. Ne pozabite nas označiti pod #GCCzelenikotiček na @gimceljecenter.

Ana, Vita, Lola

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja