Vrtiljak celjskih dijakov v pozdrav pomladi

Barvito glasbeno popotovanje z otroci iz Vrtca Zarja in dijaki predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center

Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi s tremi izobraževalnimi programi ter skoraj 1000 dijaki med večje srednje šole v regiji. Ob splošni in umetniški gimnaziji program predšolska vzgoja, kjer se izobražuje nekaj več kot 300 bodočih vzgojiteljic in vzgojiteljev, predstavlja neposredno vez z bogato preteklostjo stoletne secesijske lepotice v današnji Kosovelovi ulici, kjer je po drugi svetovni vojni začelo delovati učiteljišče. image

Osrednja prireditev za javnost, ki jo že vrsto let zapored pripravljajo dijakinje in dijaki predšolske vzgoje, je Vrtiljak. Letošnji se bo zavrtel v četrtek, 26. 3., ob 18. uri v veliki dvorani Celjskega doma, njegova posebnost pa je nedvomno tudi to, da dijaki vsako leto v goste povabijo otroke iz celjskih vrtcev. Letošnje leto bodo z bodočimi vzgojitelji in vzgojiteljicami sodelovali otroci iz Vrtca Zarja, ki se bodo skupaj z dijaki predstavili na največjem celjskem odru. Rdeča nit večera je »dan v vrtcu«, ki je ponudil izziv več kot 200 nastopajočim za pripravo pisane palete ustvarjalnih glasbenih, gledaliških in plesnih točk.

Tako pester kot bo četrtkov večer, je pester tudi izobraževalni program predšolska vzgoja, ki ob splošnih predmetih ponuja tudi strokovne, ki spodbujajo široko ustvarjalnost dijakov in jih usposabljajo za delo v vrtcu. Šola v okviru redne prakse in različnih projektov sodeluje z vsemi vrtci v regiji, Otroškim muzejem Hermanov Brlog, Osrednjo knjižnico Celje ter drugimi javnimi zavodi, zadnjih nekaj let pa tudi s partnerji iz tujine. V tem letu se bodo dijaki lahko tudi prvič odpravili na prakso v tujini v okviru programa Erasmus+, GCC pa v sodelovanju s partnerji iz Salzburga in Dresdna pripravlja tudi večletni razvojno-raziskovalni projekt na temo senzoričnega in motoričnega razvoja predšolskih otrok s pomočjo umetnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja