Veseli december na GCC

Anina zvezdica, #zaPalčico, Miklavžev koncert, karierna sobota in karierni dan, teden spanja, Koristnost nekoristnega in zimski OIV.

Čeprav je december v šolskem letu eden izmed najbolj s testi obremenjenih mesecev in dijaki komaj shajamo z vsem šolskim in obšolskim delom, se je Sledko v sodelovanju z Dijaškim razvojnim timom in Dijaško skupnostjo odločil, da poskbi za malo predaha v stresnih predprazničnih dneh.

Teden od 15. 12. do 22. 12. bo namenjen SPANJU! Žal to ne pomeni, da lahko spimo do 3. šolske ure in zamudimo v šolo, ampak teden namnjenamo spoznavanju ter raziskovanju pomena spanja, prostorih namenjenih spanju in počitku ter predvsem kako kako pomanjkanje spanca vpliva na nas. Ker bi radi novinarji svoje delo opravili čim bolj temeljito, nas zanima tudi vaše mnenje, zato vas prosimo, da si vzamete minuto časa in nam odgovorite na anketo, ki jo nadjete na povezavi.

Vzporedno s tednom spanja, pa se na GCC začenja tudi zanimiva akcija NOVOLETNE ZAOBLJUBE, v kateri bomo obširneje poročali v prihodnjih dneh. Ne pozabite tudi na menjavo urnika! Nov urnik začne veljati v ponedeljek, 11. 12., in bo veljal do konca 1. ocenjevalnega obdobja.

V petek, 15. 12., bomo teden spanja začeli z dnevom čaja, tega opojnega, starodavnega napitka, ki nas lahko zaziblje v spokojen spanec ali pa poživi, da ne zaspimo prehitro … Vabljeni na predstavitev in degustacijo azijskih čajev, ki jih bosta predstavila Urh in Filip Burnik. Urh je dijak 4. b na GCC, Filip pa maturant Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Sta edina Slovenca s certifikatom Tea Champion, ki poteka pod okriljem UK Tea Academy. Na predstavitev, ki bo od 9.30 dalje potekala v šolski knjižnici, vabimo po enega predstavnika razreda, saj gre za zahteven čajni obred in pripravo, tako da dogodek žal ni namenjen širši množici, za katero pa bomo poskrbeli novinarji Sledka s pomočjo Majde Kamenšek Gajšek in za vas med glavnimi odmori pripravili okrepčilni čajni napitek 😉

V soboto, 16. 12., vas vabimo tudi na drugo karierno soboto letošnjega šolskega leta, ki bo potekala med 9.00 in 13.00 Delavnice bodo vodili mentorji Zavoda Nefiks in prof. Gregor Deleja. Teme karierne sobote so: interesi, vrednote, cilji, odgovornost, javna podoba, veščine pa: identifikacija interesov, oblikovanje ciljev in vrednotenje, motivacijska pisma in življenjepis kot interesni kompas, oblikovanje javne podobe. Prijavite se lahko do 14. 12. na povezavi.

Ponedeljek, 18. 12., bomo začeli z MINUTO ZASE, in sicer natanko ob 08.00. Prepustite se navodilom po ozvočenju, pridružite pa se nam tudi 5. šolsku uro (11.35 – 12.20) v knjižnici, kjer pripravljamo predavanje o spanju, ki ga bo vodila prof. Majda Kamenšek Gajšek. Popoldan bodo dijaki 3. j pripravili tudi novoletno pravljico za otroke naših učiteljev in zaposlenih.

V torek, 19. 12., bo 2. šolsko uro (8.45 – 9.35) v knjižnici predstavila zanimivo področje lucidnih sanj. Ne skrbite, vsa poročila bomo objavili tuid na Sledku! 😉 Ta isti torek bo pestro tudi na umetniški gimnaziji, saj se 3. uro v risalnici začenja tradicionalna Bela snežinka.

Sreda, 20. 12., bo namenjena predvsem maturantom, in sicer bomo izvedli prvi GCC karierni dan. Četrtošolci bodo imeli pouk 0. in 1. uro, od 8.50 do 12.20 pa izmenično delavnice z sodelavci Kariernih centrov Univerze v Ljubljani oz. prost čas za obisk ene izmed 50 info točk slovenskih fakultet oz. info točke za študij v tujini, ki bodo v stari telovadnici oz. v športni dvorani. Maturatni potem nadaljujejo s poukom oz. pripravami na maturo od 12.25 dalje.
Ta dan pripravljamo tudi tretji dogodek v okviru cikla Koristnost nekoristnega. 6. uro (12.25-13.10) bomo v knjižnici gostili dr. Bogomila Ferfilo, znanega profesorja z ljubljanske FDV, ki je dobro poznan tudi širši, ne samo akademski javnosti. Kot pisec številnih knjig, tudi čisto poljudnih potopisov, ne samo strogo strokovnih učbenikov za študente. Morda še bolj pa je dr. Bogomil Ferfila javnosti znan kot komentator dogajanja v krajih, ki jim namenja največ pozornosti – Združenih državah Amerike in v zadnjih letih islamskem svetu.

Sredo bodo s koncerti na hodnikih med glavnim odmorom razgibali tudi naši glasbeniki in vas dodobra ogreli za zadnja dva dni pouka v tem koledarskem.

Četrtek, 21. 12., in petek, 22. 12., sta namenjena pestrim zimskim obveznim izbirnim vsebinam na vseh treh programih. Številne delavnice, predavanja, filmska vzgoja, glasbena matineja za prvošolce, #enostavnodrugačne maturitetne priprave, vmes pa še mnogo dobre volje so ravno pravšnja priprava za prihajajoče praznike.

Decembra se bomo na GCC ponovno pridružili tudi nacionalni humanitarni akciji Anina zvezdica in zbirali živila s daljšim rokom trajanja za vse pomoči potrebne, do 15. 12. pa še zbiramo potrebščine v akciji #zaPalčico. Ne pozabite tudi na Miklavžev koncert ob 60-letnici strnjenega delovanja glasbenih sestavov na GCC in promocijo nove cd-plošče naših glasbenikov (7. 12., 19.00, Narodni dom Celje). Napovedujemo tudi veliki koncert za našo violinistko Evo, ki bo 8. 12. ob 19. uri v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju, pa nastop Samathe Maye Šolaja s skupino v Pravljičnem Celju, in sicer 10. 12. ob 19. uri na Glavnem trgu, pa Noneta GCC na balkonu Muzeja novejše zgodovine Celje 14. 12. ob 17. uri.

Tudi v novo leto bomo stopili harmonično, in sicer s tradicionalnim novoletnim koncertom, ki bo 4. 1. ob 19. uri v cerkvi sv. Duha v Novi vasi.

Upamo, da se boste v tem mesecu vsaj malce lahko naspali (če ne prej v tednu spanja 😉 ), pa da si boste znali med številnimi obveznostmi poiskati tudi čas zase, družino in prijatelje, predvsem pa, da boste novemu letu naproti stopili polni optimizma!

1 Komentar

  1. Pingback: Veseli december na GCC | Gimnazija Celje - Center

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja