VELIK USPEH VERONIKE STEINER

Bivši dijaki naše šole, ki uspešno uresničujejo svoje sanje!

Veronika Steiner je nekdanja dijakinja GCC, maturantka generacije 2016, ki jo že celo življenje bogati in izpolnjuje velika ljubezen do glasbe. Letos končuje svoje drugo leto na RML (Rockmusiklinjen Stockholm), hkrati pa ji je uspel velik dosežek – uvrstitev v finale oddaje Slovenija ima talent, ki bo na sporedu v nedeljo, 23. 12., ob 20.00 na POP TV. Sledkovi novinarji smo jo ujeli na GCC med snemanjem prispevka z ekipo POP TVja in ji zastavili nekaj vprašanj.

Kdaj boš končala šolanje v Stockholmu in kaj nameravaš storiti potem?
Letos končujem moje drugo leto na RML. Ko se bom vrnila v Slovenijo bom najverjetneje šla študirat novinarstvo, saj je bil to program, na katerega sem bila sprejeta pred mojim odhodom v Stockholm.

Zakaj si se odločila za študij v Stockholmu?
Ker sem želela oditi iz Slovenija in malo raziskati tudi druge države. Poleg tega pa ima Stockholm zelo dobre pevske šole, ki so me, ko sem bila tam na informativnem dnevu, zelo prepričale.

Kako to, da si se prijavila na Slovenija ima talent?
Prijavila sem se avgusta, približno 12 ur pred zadnjim predizborom. To je bilo le nekaj dni pred mojim načrtovanim odhodom nazaj na Švedsko. Prijavila sem se čisto spontano. Rekla sem si, da tudi če se ne izide, me tako ali tako ne bo več v Sloveniji. To je bil sicer moj drugi poskus s tem tekmovanje. Prvič je bilo na začetku drugega letnika srednje šole, ampak se ni končalo tako dobro kot tokrat.

Si pričakovala, da se boš uvrstila v finale?
Ja, sem. Ni bilo načina, da si same sebe ne bi predstavljala tam. Jaz vem, da dobro pojem. Bilo je odvisno od tega, če se bom uspela predstaviti v celoti in od tega, kako me bodo dojemali drugi.

Kaj je bil doslej najboljši trenutek na Slovenija ima talent?
Bilo jih je več. Recimo komentarji na avdicijah, posebej od Branka Čakarmiša, ker je on prejšnič med mojim nastopom pritisnil X. Tokrat pa mi je povedal, da sem sicer dobrodošla na Slovenija ima talent kadar koli, ampak ve, da je moj oder nekje drugje. Za to sem mu bila res hvaležna! (smeh) Polfinale je bil zelo zabaven. Na splošno je vsakič, ko lahko nastopam, zelo zabavno. Ko pa je tvoj nastop tako toplo sprejet in ko dobiš takšne lepe komentarje, je pa prav zares noro!

Kakšni pa se ti zdijo drugi polfinalsti?
Poznam le tiste, ki so bili v moji oddaji. Je pa v polfinalu res vladalo zelo pozitivno in sproščeno vzdušje. Vsi smo se pogovarjali med seboj, se podpirali in navijali drug za drugega. Vzdušje je bilo res lepo, bila sem pozitivno presenečena.

Si že kdaj nastopala pred toliko gledalci, kot jih je bilo v polfinalu?
Ne, nikoli. Gledalo naj bi okoli 400.000 ljudi, kar je res super.

Kaj je tvoj najljubši spomin na srednjo šolo?
Teh je res zelo veliko! (smeh) Najljubše mi je bilo sodelovati pri skupini The Šlagers, vsak nastop, turneje in tisti čisto navadni dnevi, ko si lahko čutil ta utrip šole. Košček moje duše bo za vedno v glasbenem kabinetu GCC!

S katero pesmijo boš nastopila v finalu?
To pa vam ne smem razkriti.

Kakšno je tvoje mnenje o žirantih Slovenija ima talent (žirijo sestavljajo: Branko Čakarmiš, Ana Klašnja, Lado Bizovičar in Marjetka Vovk)?
Do zdaj se še nisem imela možnosti veliko pogovarjati z njimi. Edini pogovor je bil, ko so mi čestitali za mojo uvrstitev v finale. Sicer pa se mi zdi, da bi se najbolje ujela z Ladom Bizovičarjem.

Kakšni so bili tvoji prvi občutki, ko si izvedela, da si se uvrstila v finale?
Najprej sem bila zelo ganjena in navdušena. Ko pa sem nekaj minut kasneje čakala na svoj intervju, sem se šele zares zavedala, da mi je uspelo. Bila sem zelo ponosna sama nase! (smeh)

S katero pesmijo si se predstavila na prvem izboru?
S pesmijo Listen pevke Beyonce.

Katera je tvoja najljubša pesem?
Pesem Crazy skupine Aerosmith.

Katero pesem najraje poješ?
Joj! (smeh) Res se ne morem odločiti!

Katera pesem ti predstavlja največji izziv?
Na žalost ne smem povedati, ker sem jo želela zapeti v finalu! (smeh)

Kaj boš naredila, če zmagaš in prejmeš glavno nagrado (50.000 eur)?
Shranila bi ves denar in se osredotočila na razvijanje sebe kot glasbenice!

 

Na koncu je Veronika poudarila, da je hvaležna svoji srednji šoli, saj je za njene dosedanje uspehe v veliki meri zaslužna GCC in njeni profesorji, ki so jo skozi njeno šolanje spodbujali, da je sledila svojim sanjam.

 

Finale Slovenija ima talent bo v nedeljo, 23. 12., ob 20.00 na POP TV.

Vabimo vas, da navijate in glasujete za Veroniko!

Glasovalne linije se bodo odprle ob 08.00 v nedeljo zjutraj, zaprle pa se bodo, ko bosta to najavila voditelja Slovenija ima talent. Glasujete lahko preko telefona ali SMS sporočila z zaporedno številko vašega favorita. Vse dodatne informacije glede glasovanja bodo objavili v finalu oddaje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja