Veličastnih sto

Gimnazija Celje – Center in II. OŠ Celje v letu 2012 slavita 100-letni jubilej secesijske mojstrovine arhitekta Richarda Klossa, ki se nahaja na Kosovelovi 1.

V veliki dvorani Narodnega doma v Celju so se v četrtek, 19. januarja 2012, odvile tradicionalne Zimske serenade, ki so bile prva prireditev v sklopu slavnostnih dogodkov, s katerimi želimo dijaki in profesorji GCC počastiti visok jubilej stavbe, v kateri GCC domuje od leta 1974.  Mladi umetniki  z naše gimnazije in učenci II. OŠ Celje, ki so nastopali na prireditvi, so pokazali, da njihovo  umetniško ustvarjanje dosega izjemno raven.  Gimnazijo Celje – Center obiskujejo zelo dobri govorci nemščine, ki so svoje znanje germanskega jezika pokazali na prireditvi Es war einmal.  Na prvi pomladni dan so se dijaki pod častnim pokroviteljstvom njegove ekscelence Wernerja Burkarta, veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji, predstavili z nemško pesmijo in besedo.

         

Zimske serenade in Es war einmal v veliki dvorani Narodnega doma.

Vrhunec prireditev pa bo v letošnjem šolskem letu dogodek Naših sto, na katerem bomo dijaki in profesorji Gimnazije Celje – Center združili moči z II. OŠ Celje. Tako bomo ovekovečili dan, namenjen druženju generacij nekdanjih in sedanjih dijakov ter simpatizerjev, ki so pustili in še puščajo svoj pečat v zgradbi na Kosovelovi 1.

Zadnji poklon naši jubilantki se bo v veliki dvorani Narodnega doma zgodil v petek, 23. novembra, s slavnostno akademijo Naših sto.