Večer v spomin na Sergeja Vučerja

V petek, 8. julija 2016, na dan njegovega rojstnega dne, je v žalskem Savinovem atriju potekal večer v spomin prezgodaj preminulemu profesorju Sergeju Vučerju.

Ta nas je žal nenadno zapustil pred skoraj letom dni, a za sabo je v šoli in med prijatelji pustil izjemne sledi. V spomin temu velikemu Človeku so njegovi prijatelji organizirali večer, na katerem so se spominjali skupnih trenutkov in modrih misli, s katerimi je profesor Vučer navduševal tako njih kot tudi nas, njegove dijake, ter nas s tem želel spodbuditi, da bi mu pomagali spreminjati svet na boljše.

V Savinovem atriju so ta večer odmevali znani hiti njemu tako ljube avstralske rockerske skupine AC/DC v izvedbi šolske glasbene zasedbe in njegovega starega prijatelja, ki je med drugim predstavil profesorjevo glasbeno pot. Profesor je bil namreč pisec družbenokritičnih besedil za metalsko zasedbo Interceptor. Pred prizoriščem pa je bil parkiran tudi njegov motor, kot se spodobi za tako strastnega motorista, kot je bil profesor Vučer.

Spomine na pokojnega vučer sledkokolega je v svojem govoru podal tudi gospod ravnatelj Gregor Deleja, ki je poudaril predvsem prizadevanje profesorja Vučerja, da bi mladi spremenili svet, k temu pa naj bi največ pripomogli ravno učitelji, ki v življenja mladih pišejo neizbrisljive sledi. Oktet 9 so v spomin na stare čase zapeli Yeserday znane angleške skupine The Beatles.

Organizatorji večera si želijo, da bi tovrsten dogodek postal tradicionalen, da bi se na njem odpirale sociološke teme in igrala dobra glasba, ter predvsem, da bi se prijatelji med sabo čim več družili, kar je pokojni profesor tako rad počel.

Profesor Vučer nam bo zagotovo za vedno ostal v spominu kot razgledan, vedoželjen in predvsem človeški učitelj, ki nas je dijake učil za življenje ter nas o marsikateri stvari spodbujal h globokemu razmišljanju.

Naj se sledi, ki jih je pustil za sabo v mislih in srcu, nikdar ne zabrišejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja