VALETA 2018

Moja izkušnja z GCC …

Na začetku so bila štiri leta, za katera se je zdelo, da bodo trajala in trajala. Pričela so se nekoliko zadržano, z nekaj strahu in velikimi pričakovanji … Potem so tekla hitro, tako hitro, da so se iztekla še preden sem jih dobro zaživela.

Ko se tako ozrem nazaj, najprej pomislim na 3. september 2014, ko smo vsi zelo zmedeni hodili po hodnikih GCCja, iskali učilnice in upali, da se bo to po štirih letih morda le spremenilo, se seznanili z novimi obrazi, zelo hitro pa tudi z veliko hitrejšim tempom kot smo ga bili navajeni v osnovni šoli.

In res je minilo veliko hitreje kot smo pričakovali. Četrtošolci smo se 18. maja v hotelu Celeia uradno poslovili od Gimnazije Celje – Center. Zahvalili smo se vsem, ki so nam na poti do mature kakorkoli pomagali, nam stali ob strani, nas spodbujali. Imeli smo slavnostno večerjo, čas po njej pa smo preživeli v družbi sošolcev in razrednikov, še zadnjič kot srednješolci. Še zadnjič kot dijaki Gimnazije Celje – Center. V očeh vsakega dijaka je žarel ponos, da je bil del te zgodbe. Da je izbral pravo pot in da bo GCC ter ljudje, ki so del nje, za zmeraj ostali v njegovem srcu.

Po štirih letih kvalitetnega časa, ki sem ga preživela na tej šoli, lahko rečem, da je Gimnazija Celje- Center šola z dušo. V njej dobiš občutek, da si sprejet ne glede na to kakšen si, kako razmišljaš in kakšni so tvoji interesi. Tukaj se lahko najde vsak. To je šola z veliko začetnico, šola s prijaznimi ljudmi in šola, ki mi je dala veliko več, kot se je od nje pričakovalo. Zdaj vem, da se je potrebno za vsak cilj resnično boriti, da je kdaj potrebna tudi slaba ocena, predvsem pa to, da je vsaka želja dosegljiva, le dovolj močna mora biti.

Težko opišem vse kar sem se naučila v tem obdobju. Ohranila bom lep spomin na srednješolska leta in to je tisto kar najbolj šteje.

Hvala GCC 🙂

Neža Švajger, 4. č

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja