Vabilo na prireditev ob TA VESELEM DNEVU KULTURE

Na Gimnaziji Celje – Center bodo 1. 12. v čast Ta veselemu dnevu kulture tradicionalno podelili šolska Prešernova priznanja, razglasili zmagovalca natečaja Naj kratka zgodba 2017 in uvedli pestro decembrsko dogajanje.

Na GCC se lahko pohvalimo z izjemno pestrim kulturnim življenjem in smo tudi edina srednja šola v državi, ki se ponaša z nazivom Kulturna šola 2015-2020, ki ga podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Dijaki in mentorji s svojim delom in številnimi projekti ustvarjalno dopolnjujemo šolski prostor, pa tudi lokalno, nacionalno in mednarodno okolje. Vsako leto ob prazniku Prešernovega rojstva dijakom podelimo šolska Prešernova priznanja, letos jih bo prejelo 26 dijakov, ki so v tem letu s svojim delom zaznamovali kulturni utrip šole in mesta.

To so: Neli VOGLAR, Lea STRNAD, Ana Marija OJSTERŠEK, Ina LEDNIK, Tamara CRNJAC, Tinkara LIPOVŠEK, Gašper MARČIČ, Januš SUŠA, Nejc DREV, Regina JAKŠIČ, Angelika FIDLER, Neža KOČNIK, Alina ŠPAN, Eva VREČKO, Anže LEČNIK, Samantha Maya ŠOLAJA, Lara ČEDE, Tamara LEVAR, Matevž OGRAJENŠEK, Sebastjan ERNST, Rožle STAJNER, Nik SKERBIŠ, Luka GANIĆ, Enej VIDOVIĆ, Vesna PLOŠTAJNER MUŽAR, Skupina Tooth in the Sky, Skupina The Minors.

Na ta dan pa se razglasijo tudi zmagovalci šolskega literarnega natečaja za Najkratko zgodbo, ki že deveto leto poteka na šoli. Zgodbe si lahko preberete tukaj in glasujete za vašo najljubšo ter se potegujete za nagrado.

Letošnja prireditev bo v petek, 1. 12, ob 8.45 v športni dvorani Gimnazije Celje – Center, osrednja tema prireditve pa bo kultura in njen položaj v današnji potrošniški družbi, njen pomen za obstoj vsakega naroda, prizadevanju kulturnih delavcev skozi čas in aktualno ustvarjanje mladih, kjer bo četrtošolec Tilen Letner, že večkrat nagrajeni pesnik in slamer, predstavil del svojega opusa.

Na prireditev so vabljeni po 4 predstavniki vsake oddelčne skupnosti.

Prireditev bo tradicionalno uvedla pestro decembrsko dogajanje na GCC. Že 5. 12. glasbeni sestavi šole gostujejo v Mariboru, 7. 12. pripravljajo Miklavžev koncert, ki je letos posvečen 60-letnici delovanja glasbenih zasedb na GCC, 10. in 14. 12. bodo Centraši dopolnili kulturni utrip Pravljičnega Celja, 16. 12. z unikatnimi umetniškimi jaslicami sodelovali pri projektu Božični Vojnik, december pa bo tudi v znamenju dobrodelnih akcij #zaPalčico, Anina zvezdica in božična večerja, ki jo podjetniški krožek GCC Start Up 21. 12. pripravlja za socialno ogrožene družine, letos v sodelovanju z Zavodom Socio. 16. 12. se z dnevom čajev začenja tudi Sledkov tematski teden posvečen spanju, zadnji trije dnevi pred počitnicami pa bodo v znamenju številnih koncertov, obveznih izbirnih vsebin in prazničnih prireditev med odmori. 20. 12. na šoli pripravljajo tudi karierni dan s predstavitvijo slovenskih in tujih univerz za dijake 4. letnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja