V živo z maturantskega plesa

Nekaj čez osmo uro zvečer je dvorano Glovec napolnila znana melodija in uradno se je začel maturantski ples generacije 2016.

V nekaj kratkih minutah so plesišče zapolnili plesalci, ki so bili vsi seveda kot iz škatljice. Sledila je maturantska himna Gaudeamus Igitur in izmenjava šopkov in robcev, ki so si jih podarili plesalci. V uvodnem nagovoru je gospod ravnatelj pozdravil vse zbrane, spodbudil maturante, da naj si postavljajo nove in nove cilje ter jih opomnil, da naj bodo vedno ponosni nase. Sledili sta prvi dve sliki četvorke in pa govor predstavnikov dijakov. Tinkara Godec, 4. e, in Nikolaj Branko Korbar, 4. d, sta se v imenu dijakov zahvalila staršem, učiteljem in vsem ostalim, ki so jim stali ob strani v štirih letih, ki so jih preživeli na GCC. Po še dveh slikah četvorke je zbrane nagovorila še predsednica sveta staršev ga. Brigita Koklič. Zadnji sliki četvorke je sledila podelitev šopkov razrednikom in ravnatelju, nato pa so plesalci odplesali še venček standardnih in latinskoameriških plesov. Uradni del sta zaokrožila ples z razredniki, ki sta ga otvorila gospod ravnatelj in Nina Hajsinger, 4. j, ter ples s starši, kjer so maturanti s starši zaplesali tradicionalni dunajski valček.

Plesišče pa ni dolgo samevalo. Kmalu se je že cela dvorana gibala v ritmu glasbe, ki so jo igrali Sekstakord. Plesalci pa so bili kot pravi centraši seveda najbolj navdušeni nad GCC himno, ki so jo zaigrali The Šlagers. Ura je bila kar naenkrat že polnoč in spet se je cela dvorana gibala v ritmu četvorke. Tokrat ne le v mislih, kot na uradnem delu, kjer so plesali le maturanti, pač pa dobesedno. Polnočno četvorko so zaplesali skoraj vsi zbrani, kolikor se jih pač uspelo stisniti na plesišče.

Po četvorki je zbrane skupaj z Sekstakordom zabavala Nuša Derenda oz. nas še kar zabava. Trenutno je ura 00.30 in pridne novinarke pišemo članek, da ste lahko vsi, ki morda ne morete spati, na tekočem z vsem kar se dogaja v dvorani Golovec. 😉

Izjemno, energično, zabavno in vzmemirljivo je le nekaj pridevnikov s katerimi lahko opišemo vzdušje, ki vlada tukaj. Gromozanski nasmeški na obrazih, ki jih vidimo kamorkoli se obrnemo, pričajo, da vsi prisotni, predvsem pa maturanti, danes izjmeno uživajo in da bodo ta dan pomnili še dolgo. To so nam potrdili tudi dijaki sami. Nekaj jih je s Sledkom delilo svoje občutke.

Pred začetkom smo bili vznemirjeni in malce nervozni, zdaj pa smo že prav evforični. Malce smo seveda tudi žalosti, saj je maturantski ples začetek slovesa od srednješolskih klopi, ki smo jih gulili štiri leta. Ampak vzdušje je enkratno in tistu, ki jih danes ni z nami, si sploh ne morejo predstavljati, kaj zamujajo.

– Mojca, 4. j

Uradni del je bil super izpeljan, brez kakšnih večjih napak in nezgod. Glasba in vzdušje sta super in upam, da bo tako tudi ostalo vse do konca in se seveda nadaljevalo še na after party-u.

– Mia, 4. h

Preživljam odlične trenutke, počutim se sproščeno. Vse se je odvilo tako hitro, kot ta štiri leta na GCC. Vzdušje je čudovito, glasba pa prav tako!

– Nejka, 4. č

Za maturante verjamemo, da se bodo zabavali še dolgo v noč, vseeno pa jim želimo, da kar najbolje izkoristijo preostanek noči. 😀

P.s.: za najboljše toalete po Sledkovem izboru nas še naprej spremljajte. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja