V živo z generalke

Drage bralke in bralci!

Novinarki Sledka vam piševa v živo iz generalke za jutrišnji maturantski ples.

V dvorani Golovec, kjer se trenutno v ritmu angleškega valčka vrtijo letošnji maturanti, je že čutiti kako navdušeni in polni pričakovanja so naši dijaki. Vsaj tako želiva verjeti. Kar nekaj dijakov se namreč zdi malce nenaspanih in razdraženih, kar pa je zagotovo posledica napornega urnika v zadnjem tednu in ne nezanimanja za maturanski ples. Nekateri so tako izjemno utrujeni, da jih niti energično spodbujanje gospoda ravnatelja ni pripravilo do petja maturantske himne Gaudeamus Igitur.

No, dijaki se zdaj ze vrtijo v ritmu latinsko ameriškega plesa cha cha cha. Hitri gibi so jih malce prebudili, vendar je še vedno opaziti nekaj dijakov z resnimi obrazi, a vendar morava poudatiti da gre za manjšino. Splošno vzdušje je že zdaj super, zato bo jutri zagotovo odlično, izjemno in enostavno drugačno.

Seveda pa sva morali za menja o vzdušju in pripravah na maturantski ples povprašati tudi naše maturante in maturantke.

“Na ples sem že pripravljen. Obleka je že pripravljena, saj je vendar že zadnje popoldne pred plesom!” – Klemen

“Na ples še nisem najbolj pripravljena. Moj soplesalec še nima kravate in tudi sama bom imela jutri še veliko dela. Saj veste lasje, nohti, obleka … Danes sem tudi brez soplesalca, saj ima druge obveznosti, ampak verjamem, da bo jutri vse ok!” – Nina

Ko končujeva ta članek, se počasi končuje tudi generalka, dijaki pa že postavljajo mize za jutrišnji dogodek. Kljub manjši zmedenosti dijakov, nekaj manjkajočim soplesalcem in nekaj napačnim plesnim korakom sva trdno prepričani, da bo jutri na tem svečanem dogodku vse teklo kot po maslu in da bodo dijaki preživeli enega lepših večerov svojega življenja, ki se ga bodo še dolgo spominjali.

Za podrobnosti z maturanskega plesa, pa nas spremljajte, saj vam bo Sledkova ekipa poročala v živo.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja