V pričakovanju maturantskega plesa

Maturantski ples se neizbežno približuje in naši maturantje se nanj vestno pripravljajo. Obleke so mže izbrane, plesni koraki naučeni tako, da bi znali plesati tudi z zaprtimi očmi. V torek so potekale skupne plesne vaje v naši športni dvorani, na katerih se je Sledko pozanimal o vzdušju pred plesom.

Četrtošolci pravijo, da je vzdušje na vajah sicer sproščeno, vendar so vsak pri sebi precej nervozni. Dekleta to sicer izražajo baje bolj na glas, fantje pa se pogumno in na tiho spoprijemajo s strahom. Zaupali so nam tudi, da jih ni strah samo plesanja, temveč tudi tega, kako bodo videti na ta poseben večer. Izmenjujejo si nasvete glede oblek, barve čevljev, volumna las in njihove nakodranosti, količine gela za lase, barve šminke…

Vseeno pa ni prisotna samo nervoznost, zaznati je tudi ponos in veselje – navsezadnje so le maturantje! Ples jim konec koncev pomeni simbolični konec obdobja srednje šole. Obdobja, za katero pravijo, da v m2njem spoznaš prijatelje, ki ti ob strani stojijo še celo življenje. Obdobje odraščanja in priprave na študij, na samostojnost. Vsak izmed njih je ponosen, da mu je uspelo in vsi se veselijo konca, po drugi strani jih pa tudi malce žalosti.

Pravijo, da se navsezadnje na svoje sošolce v srednji šoli precej navežeš in vsi upajo, da se stiki med njimi ne bodo prekinili.  Mlajšim generacijam pa sporočajo, da je srednja šola izjemno in edinstveno obdobje v njihovem življenju, zato ga naj cenijo in nikar ne zavržejo!

Našim maturantom želimo lep, uspešen in predvsem nepozaben ples, s katerega bomo seveda poročali tudi mi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja