Uspešno opravljena bron kvalifikacijska MEPI odprava

Po uspešno odpravljeni poskusni odpravi, ki je potekala 10. in 11. aprila, so se MEPI brončki v petek, 3. junija, odpravili na kvalifikacijsko odpravo, ki so jo včeraj tudi zaključili. Odprava je prvi dan potekala od Kapelice pod Brnico do Mrzlice, naslednji dan pa iz Mrzlice vse do graščine Prebold. Tokrat so na odpravo odšle štiri ekipe samih vražjih deklet. Punce so o odpravi povedale takole:

Meni se je ta odprava, v primerjavi s poskusno, zdela lažja, saj je bila manj kondicijsko naporna. Ker ene članice ni bilo z nami, smo se kot skupina morale še bolj truditi in sodelovati. Nanjo smo se iz izkušenj tudi lažje pripravile. Sama sem poskušala svoje sočlanice čim bolj spodbujati, s tem pa sem tudi sama dobivala energijo. Ko sem hodila, se mi je vseeno pot zdela zelo dolga in naporna, a ko sem prišla na cilj, so vse tegobe bile poplačane.

Dijana Ratej, KAMIKAZE

Odprava je bila naporna tako kondicijsko kot orientacijsko. Kljub pomanjkanju motivacije in manjšim poškodbam smo odpravo uspešno opravile. Občutki so mešani. Bila sem v zelo dobri ekipi, v kateri smo se članice medsebojno spodbujale v težkih trenutkih in si jih na ta način olajšale. V najlepšem spominu mi bodo ostali razgledi z vrhov in čudovita narava.

Špela Nunčič, WINXICE

Poskusna odprava je zame bila top, zato sem tudi za glavno imela viskoa pričakovanja. Ta odprava je za nas predstavljala zelo velik izziv, tako kondicijsko kot orientacijsko. Ker smo izgubile enega člana, jaz pa sem bila poškodovana, smo članice skupine morale še bolj medsebojno sodelovati in se zanesti druga na drugo. Najhujši so seveda bili vzponi na vrhove, ki smo jih s težka premagovale, a smo prišle vse prišle uspešno na cilj!

 Nika Pinter, ČOKOLADNI SLONČKI

Obe odpravi sta mi bili zelo všeč, v skupini smo se imele na obeh odlično, kar sem tudi pričakovala. Veliko smo se pogovarjale, se smejale in se še bolj povezale kot prej. Na tej odpravi smo bile tudi bolj ekipno povezane, skupaj smo splanirale in tudi boljše smo bile organizirane… Sem pa pričakovala, da bo ta odprava za razliko od poskusne, bolj naporna,  je pa bilo na srečo vsaj zame ravno obratno. Vreme je bilo tudi lepo, tako, da se že veselim srebrne odprave!

Lucija Kokol, LAKOTNICE

Čestitke vsem ekipam, ki so uspešno, kljub bolečinam, prišle na cilj! Pohvale tudi profesorjem, ki so dekleta s svojo vedno dobro voljo in pozitivno naravnanostjo vzpodbujali, da zmorejo priti do konca. Srebernike pa kmalu čaka poskusna odprava na Mariborskem Pohorju. Želimo jim vso srečo in veliko užitkov na poti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja