Uspešni debaterji z GCC

V soboto, 13. 12. 2014, je  na Gimnaziji Litija potekal tretji srednješolski debatni turnir letošnje sezone, kjer so članice Debatnega kluba GCC Mia Jerovšek Kolenc, Tinkara Godec in Klementina Krulec dosegle odlične rezultate – ekipno 2. mesto in visoke uvrstitve med posameznimi govorkami turnirja – Tinkara je bila 5., Klementina 3., Mia pa je osvojila 2. mesto. Dijaki so tokrat debatirali o upravičenosti elektronske pozabe in o vprašanju ali bi vsi morali znati kuhati.

Sicer je za debaterji s Centra pestra prva polovica šolskega leta, ki se je za klub začelo že v septembru z udeležbo na mednarodnem projektu Breaking the Communication Boundaries, ki je med 11. in 18. 9. potekal v Zagrebu. Izvedli so tudi več delavnic za nadarjene osnovnošolce po vseh regiji, 18. 10. pa so na GCC gostili tudi debatni turnir, ki se ga je udeležilo več kot 150 udeležencev iz vse države. Zelo dejavni so tudi na področju mladinske politike in vpetosti v aktualna družbena vprašanja. Tako so na šoli 23. 10. gostili veleposlanika ZDA Josepha Mussomelija , 7. 11. pa evropsko poslanko Tanjo Fajon.

Uspešno so se dokazali tudi na novembrskem turnirju v Ormožu, kjer je Jure Macuh v kategoriji posameznih govorcev v angleškem jeziku dosegel 2. mesto. Jure je tudi kandidat za letošnjo debatno reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala na svetovnem debatnem prvenstvu v Singapurju.

Koledarsko leto je Debatni klub GCC zaključil s sodelovanjem na prireditvi ob 13. obletnici projekta spletne svetovalnice To sem jaz, ko so v Narodnem domu Celje debatirali na temo anonimnega oziroma osebnega svetovanja.

Pestro pa bo tudi v drugi polovici leta, saj debaterje čaka še sodelovanje v oddaji Gymnasium Radia Slovenija, državni in mednarodni debatni turnirji v domovini in tujini, pripravljajo pa se tudi na prijavo novega mednarodnega projekta s Palestino. Sicer debato v Sloveniji vodi zavod Za in proti s katerim na Gimnaziji Celje – Center sodelujejo že vrsto let, na šoli pa je mentorstvo kluba v rokah profesorjev Miha Gartnerja in Sergeja Vučerja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja