Uspešna MEPI odprava

FB_IMG_1435085209289

Mepi, mednarodni program za mlade, se prvo leto odvija tudi na GCC. Naši mepijevci se že malo več kot pol leta vestno pripravljajo na odpravo. Preden pa se septembra odpravijo na dvodnevni pohod z vso bojno opremo, so morali opraviti tudi obvezno poskusno odpravo.

Tako so se v četrtek, 18.6.2015, zbrali na biokmetiji Kralj v Libojah, od koder so nato odšli po narisani poti na zemljevidu proti Šmohorju in od tam proti Kalu. Skupina Homo Igneus je ob 8.uri zjutraj začela dvodnevni pohod, skupina Eda, ki je zaradi pomanjkanja članov okrepljena z dijaki Srednje zdravstvene šole Celje, pa pol ure za prvo skupino. Na tretji kontrolni točki, na Šmohorju, so nas pričakali profesorji in nas usmerjali, nam svetovali in nas spodbujali k nadaljevanju poti. Na Kalu so nas pričakali profesorji z obilno večerjo, piščančjo obaro z zelenjavo in pečen piščanec s krompirjem. Obiskali pa sta nas tudi predstavnici Mepi urada v Ljubljani.
FB_IMG_1435085258416

Naslednji dan smo se morali predčasno zbuditi in pospraviti šotore, saj je začelo deževati. Po zajtrku smo odšli proti Mrzlici, kjer je na plan prišla naša otročavost, nato pa malo bol sproščeni začeli spust proti Šmiglovi zidanici. Med potjo nas je zajel hujši naliv, vendar pa smo na žalost pozabili naše šampone in mila, tako da se nismo mogli dostojno stuširati. Kljub neprijetnemu vremenu, smo pot nadaljevali in ob 17h končno prišli na cilj.
FB_IMG_1435085222851
Mepijevci bi se radi zahvalili prof. Uranjeku, prof. Brežnik, prof. Bradeško, prof. Gartnerju in prof. Klemen za vso pomoč pri načrtovanju, pripravljenosti, vzpodbujanju, dokumentiranje naše odprave. En hvala pa še za večerjo, ki je nismo pričakovali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja