Uspelo je … Padla je še ena 5ka na Naših 100+5

Včerjašne dogajanje Naših 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko je bilo izjemno pestro in zanimivo, predvsem pa je bilo prežeto z obilo zabave in dobre volje. Več kot 1000 obiskovalcev je v petek, 15. 9., počastilo visoki jubilej Gimnazije Celje – Center, ki v sodelovanju s klubom alumnov Društvo GCC vsak leto pripravi veliko srečanje generacij nekdanjih in sedanjih dijakov ter učiteljev, staršev in prijateljev naše GCC. Letošnjih Naših 100 + 5 je potekalo v znamenju števila 5, kot tiste najvišje in najboljše ocene, a s poudarkom, da je odličnost nekaj, kar se ne da vedno izmeriti v ocenah, temveč so to zlasti vrednote, ki oblikujejo odlične ljudi. Novost letošnjega praznovanja je bil rekreativni Tek za 5ko, ki smo ga pripravili v soboto, 9. septembra.

Osrednji dogodek se je pričel na šoli v športni dvorani ob 19. 00, kjer sta Matej Zidarn ter Maja Ratej, moderatorja večera, eden sedanji, druga nekdanja dijakinja in najočarljivešji glas Vala 202, v medgeneracijskem dialogu napovedala dogajanje večera. Za takšno slavje se seveda spodobi, da se začne slavnostno in tako sta dogajanje uvedli Himna GCC v izvedbi zasedbe The Šlagers, maturantska himna Gaudeamus Igitur v izvedbi Okteta 9, sledil je nagovor predsednika Društva GCC Gregorja Gajška in nastop zasedb The Takeover in Nonet GCC. Po uvodni prireditvi so sledile številne aktivnosti, s katerimi so se bivši dijaki spominjali učilnic, kjer so “gulili” knjige, spet videli svoje profesorje, predvsem pa uživali v pozitivnem vzdušju. Delavnice so bile zelo zanimive in raznolike, od pokušin čaja in zeliščnih napitkov, poskusov, razstav, evropskih vsebin, priprave sladoleda, prezentacije Mednarodnega priznanja za mlade (MEPI), barvanja matrijošk, učilnice spominov (MA 1), kjer ste lahko pustili svoj pečat, spoznavanja možganov in kako nas le ti lahko pretentajo, predstave Jagababa v izvedbi skupine Središče, improvizacijskega gledališča, vaje medgeneracijskega zbora, ki je nastopil v kasnejšem koncertnem delu, pa še mnogo, mnogo več …

Ob 21. uri se je v športni dvorani začel koncert gimnazijskih zasedb. Nastopili so The Šlagers, The Takeover, medgeneracijski zbor in GCC Big Band s solisti Sandro Feketijo, Veroniko Steiner, Samanto Kunšt, Aljažem Šumejem, Matejem Zidarnom, Anžetom Primožičem in Jakom Hlišem. Za kulinarično ponudbo je poskrbela Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje. Druženje se je pozno v noč nadaljevalo v Celjskem mladinskem centru, kjer so zbrani obujali spomine na maturantske plese in ekskurzije z gimnazijskima zasedbama The Minors in Tooth in the Sky.

Kot je že v navadi, pa so na Naših 100 + 5, napovedali tudi prihodnje druženje generacij Naših 100 + 6, ki bo GCC in Celje ponovno zavrtel v vrtincu zgodovine jeseni 2018.

Sledkovi novinarji smo zbrali nekaj vtisov obiskovalcev in jih povprašali, kakšni so njihovi spomini na srednješolska leta.

V srednješolskih letih smo uživali, velikokrat ušpičili kakšno lumparijo, predvsem pa se zabavali tako, da ne bomo nikoli pozabili naše GCC. Sicer smo bili dijaki predšolske vzgoje. (smeh) Spremenili ne bi prav dosti, če pa bi bila kakšna graja manj pa bi bilo še boljše. Spominjamo se, kako smo špricali in se skrivali pod dežurno mizo in ko smo skupinsko odšli špricat k Evropi, pa se je poleg nas usedla gospa razredničarka!
Sicer pa se nam taki dogodki zdijo zelo zanimivi, saj srečaš prijatelje, srednješolske ljubezni in predvsem obujaš spomine!

Taja, Ana, Žiga, Mateja; maturantje 2015

 

Na GCC sem se imela super, še enkrat bi se vrnila. Še sedaj, ko opazujem šolo od daleč, se velikokrat nasmejim in podoživljam vse trenutke, ki smo jih preživeli tukaj. Takrat sem obiskovala družboslovno smer …
Anekdota: Moja sošolka si je v 2. letniku v Zagrebu kupila zelo raztrgane kavbojke in naslednji dan je prišla z njimi v šolo. Na urniku smo imeli geografijo (legendarnega profesor Soreta, op. p.) in celo uro smo poslušali, kakšna nespoštljivost do inštitucije je to, tako da sošolka ni nikoli več obleka tistih kavbojk.
Zelo so mi všeč takšni dogodki. Sploh za srečevanja prijateljev. Sicer pa se precej redno srečujemo tudi same, kar pa nam močno olajšajo družbena omrežja.

Tina, maturantka iz leta 1992

 

V srednji šoli je meni bilo super, ker sem zelo rada hodila v šolo. Obiskovala sem naravoslovno smer pedagoške šole.
Tudi danes mi je na šoli izjemno prijetno, predvsem obujanje spominov in opazovanje, kako se je šola spremenila.

Metka; 1989

 

Super je danes in tudi sicer, a se še bolj zavedam, da sem že 4. letnik in da bom kmalu odšla. Center mi je res zelo prijetna šola in bi se še enkrat vpisala. Mislim, da me bo drugo leto dajala nostalgija. Glede ljubezni pa takole, res da na Centru po hodnikih hodijo sami čedni fantje, a sem se bolj osredotočala na šolo, saj mi je prioriteta, saj ljubezen te zmede in lahko imaš same težave. Mislim, da bo za ljubezen še dovolj časa v prihodnosti.

Mija 4. D

 

Sama sicer nisem hodila na GCC, imam pa veliko lepih spominov kot učiteljica na tej šoli. Danes vodim kemijsko delavnico, izdelujemo ognjičeve kreme. Z mano je moja bivša dijakinja, ki je farmacevtka, zato mi pomaga pri pripravi.

Prof. Smiljana Adamič

 

Na GCC nama je bilo super, saj sva bili dijakinji predšolske vzgoje. Velikokrat smo prespali angleščino, ali pa nas v šolo sploh ni bilo! Vzpostavili smo namreč določene “ljubezenske povezave”, ki so bile vzrok manjkanja pri pouku. Dogodki kot je nocojšnji, pa se nama zdijo super, saj sva zopet srečali sošolce in sošolke.

Klara in Adrijana, maturantki 2017

Upamo, da ste tudi vi uživali, podoživeli veliko enkratnih spominov in spet srečali sošolce, prijatelje, profesorje … Fotografije Naših 100+5 pa si lahko ogledate na FB strani Gimnazije Celje – Center: https://www.facebook.com/pg/GimCeljeCenter/photos/?tab=album&album_id=10155846978489301

Spodobi se, da na koncu tega kratkega poročila omenimo še vse pokrovitelje, brez katerih prireditev ne bi uspela … To so: Vzajemna d. v. z. (sicer glavni pokroviteljici Teka za 5ko), Thermana Laško, Sintal, Celjski mladinski center, Filter, Pivovarna Laško Union, Premica, Bosio, Elektrosignal in Remont. Medijsko pa so z nami praznovali: Celjan, Radio Rogla, Novice d. o. o., Televizija Celje, Novi tednik, Radio Celje, Radio Antena Štajerska, Celje.info, Štajerski val, Radio Center in Mladi.smo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja