Umetniški pogled na svet v Žalcu

Pošteno smo že zakorakali v drugo ocenjevalno obdobje, dijaki umetniške gimnazije – likovne smeri Gimnazije Celje – Center pa še vedno niso pozabili prejšnjega. Tako so na ogled v Dom II. slovenskega tabora v Žalcu postavili pregledno razstavo izdelkov, ki se imenuje Likovni pogledi. Izdelki so nastajali pod mentorstvom profesorjev Tanje Bračun, Andreja Kamnika, Ane Pečnik, Maje Rak in Mojce Šmit.

Kljub neugodnemu vremenu so razstavo otvorili v petek, 30. januarja s krajšim kulturnim programom. Nekaj besed o umetniški gimnaziji je povedala dijakinja prvega letnika Klementina Zavšek, s svojim petjem pa je zbrane navdušila še njena sošolka Ana Logar. Obiskovalci so si lahko po končanem programu še sami ogledali likovna dela, ki so postavljena prav ob bok delom enega najbolj znanih slovenskih slikarjev Rudolfa Španzla.

Otvoritve so se poleg osnovnošolcev I. Osnovne šole žalec udeležili še direktorica žalske knjižnice, gospa Železnik in direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem, gospod Matjaž Juteršek ter namestnik programske direktorice ZKŠT Žalec, ki je v imenu ustavnove gostiteljice prvi nagovoril zbrano publiko, gospod Uroš Govek. Seveda na otvoritvni ni manjkal tudi ravnatelj Gimnazije Celje – Center, profesor Gregor Deleja, ki je poleg pomembnosti umetnosti poudaril še pomen sodelovanja med GCC in ZKŠT Žalec, ki je lansko leto maja gotovo dosegel vrhunec z razstavo Koraki in izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju med ustanovama.

Če vas pot zanese mimo ali pa mogoče razmišljate o vpisu na umetniško gimnazijo, si lahko razstavo ogledate še vse do konca februarja, vsak dan je odprta med 9. in 13. uro ali pa ob raznih prireditvah, ki bodo v tem času potekale v Domu. Razstava je zagotovo vredna ogleda, zato vljudno vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja