Umetniki na delu

V sredo, 17. oktobra 2012, je bilo na naši šoli prav posebno vzdušje. Za večino dijakov je bil to dan, ko so z  nasmehom na skupinski fotografiji pustili svoj razredni pečat. Dijaki  tretjega letnika  umetniške gimnazije pa smo imeli čast pustiti še en pečat več.  

Po skupinskem slikanju se je 3. i odpravil na še eno pomembno misijo – poslikavo kubusa. Se sprašujete, zakaj?

Z  današnjim slikanjem nismo namreč  le potratili nekaj barv, umazali čopičev in se ”odpovedali” uri športne vzgoje. Prispevali smo k programu Evropske prestolnice kulture 2012, ki sodeluje tudi s partnerskim mestom Velenje. S povezovanjem z umetniško gimnazijo Velenje smo postavili platnen kubus, s katerim bomo predstavili tudi našo šolo. Vsakemu od umetniških razredov pripada ena stranica, na kateri se lahko likovno izrazimo in danes je čast poslikave doletela prav 3.i. Po hitrem ”brain-stormingu” smo poprijeli za pisanimi barvami in se lotili dela. Igrali smo se s črtami, njihovimi oblikami in kmalu je začela nastajati mavrična kača iz črt. Skupinsko delo je dobro uspelo. Tudi naša spontanost nas ni pustila na cedilu, saj je slika lepo nastala.

Barve se pridno sušijo, mi pa že razmišljamo, kako bomo jutri  dokončali našo stranico in tako pustili v imenu umetniške gimnazije pomemben pečat tudi v evropskem merilu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja