Tudi letos uspešno izveden 3 – KONS

Tudi letos uspešno izveden 3 – KONS

V petek, 10.10.2014, je ponovno potekala že tradicionalna prireditev 3 – KONS, festival treh, oziroma že drugo leto štirih šol na Kosovelovi ulici v Celju. S svojimi točkami so se predstavili dijaki vseh štirih šol, ali drugače imenovanih Kosovelovih 4, torej dijaki ki obiskujejo Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, Ekonomsko šolo Celje (nekdanjo Poslovno – komercialno šolo), Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije ter Gimnazijo Celje – Center.

Ker je športna dvorana Gimnazije Celje – Center premajhna, da bi sprejela dijake vseh štirih šol, se je glasbeni del prireditve odvijal dvakrat.

Nastopajoči so ponovno navdušili s svojimi točkami, med katerimi ni manjkalo plesa, dobre glasbe, petja ter navdihujočega govora ravnatelja Gregorja Deleje (Gimnazija Celje – Center) in ravnateljice Bernarde Marčeta (Ekonomska šola Celje).

Za plesne točke sta poskrbeli plesni skupini Nexus in The Hats s svojima energičnima hip hop točkama, ne smemo pa pozabiti na dva odlična plesna para, ki sta se publiki predstavila z zapeljivimi gibi latinsko – ameriških plesov.

Letos je bilo z odra slišati kar nekaj rokovskih komadov skupin Zero Zero, The Šlagers, Rock Out, Black Leather in mnogih drugih, manjkali pa niso niti ritmi narodno zabavne glasbe, ob katerih so se nekateri tudi zavrteli. Ker pa že omenjene šole obiskujejo tudi nadarjeni pevci, so se nekatere pevke predstavile s svojimi solističnimi točkami.

Zaradi dvodelnosti prireditve so se nekateri dijaki na delavnice odpravili pred zadnjo prireditvijo, nekateri pa po prvem delu prireditve. Dijaki, ki so se na delavnice odpravili po prvem delu prireditve, so odšli na ogled predstave Adamsovi v Celjski dom, ki je potekala pod vodstvom Mladinskega Centra Celje. Ostali dijaki so se pa pred prireditvijo razporedili po različnih delavnicah, ki so po njihovem mnenju bile zanimive že zaradi izbranih tem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja