TRADICIONALNI TEK TREH GIMNAZIJ OB SVETOVNEM DNEVU ZDRAVJA

Celjski gimnazijci in njihovi profesorji so že tretjič zapored z rekreativnim dogodkom počastili nedeljski svetovni dan zdravja

30 dijakov in 15 učiteljev s I. gimnazije v Celju, Gimnazije Lava Šolskega centra Celje in Gimnazije Celje – Center se je v četrtek, 4. 4., podalo na rekreativni tek po Savinjskem nabrežju, skozi mestni park do razgledne ploščadi na Miklavškem hribu in do Polul, kjer so sklenili sedaj že tradicionalni Tek treh gimnazij. Tretjič zapored je svetovni dan zdravja povezal tri celjske šole, ki tudi sicer sodelujejo pri številnih projektih na področju kulture, znanosti in športa. Na tokratnem so se jim pridružili tudi dijaki in kolegi s Zespół szkół ekonomicznych nr. 1 iz poljskega Krakova, ki se te dni mudijo na GCC.

Letošnja organizatorica teka je bila Gimnazija Celje – Center, kjer je tudi sicer v teh dneh zelo pestro, saj Dijaški razvojni tim in spletni časopis Sledko že četrtič zapored pripravljata tematski teden zdravja, letošnje leto na temo »super hrana za možgane«. Med 1. in 6. 4. se bo tako v šoli in v mestu zvrstilo mnogo dogodkov, ki so posvečeni povezavi prehranskih navad in kognitivnih sposobnosti – dijaki se sprašujejo, kaj in kako morajo jesti, da bodo lahko maksimalno izkoristili svoj intelektualni potencial za učenje in znanje. Po predavanjih različnih strokovnjakov, tematskem kotičku s super hrano za možgane, jutranjo meditacijo, rekreativnimi dogodki, zdravim zajtrkom in dnevom zdrave malice, se bo teden sklenil s sodelovanjem na osrednji občinski prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja, ki bo to soboto potekala v središču Celja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja