TRADICIONALNI TEDEN VODE NA GCC

GCC je že dolga leta ponosna članica mednarodne mreže šol UNESCO ASPnet. Med dejavnosti Unesco šole spadajo tudi obeležja mednarodnih in svetovnih dni, še posebej pestro pa je vsako leto v prvem spomladanskem tednu, ki ga letošnje leto v celoti posvečamo vodi, tej nepogrešljivi kemijski spojini, polarni molekuli s kemijsko formulo H2O, brez katere ni življenja.

Teden bo pester tudi zaradi dveh mednarodnih obiskov – od 19. do 27. 3. bomo na GCC gostili dijake in učitelje iz srednje šole iz nizozemskega mesta Nijmegen, od 19. do 22. 3. pa tudi učiteljsko delegacijo z Liceja Franceta Prešerna v Trstu.

Od 19. do 23. 3. 2018 ste vabljeni, da se pridružite pestrim aktivnostim, ki jih bodo za nas pripravljali oddelčni ekoreferenti in učitelji naravoslovja na čelu s profesorico Majdo Kamenšek Gajšek. Osrednji dan bo četrtek, že v sredo pa bomo izpeljali tudi največjo akcijo na GCC, ki jo namenjamo zmanjševanju uporabe plastičnih steklenic – vsak dijak in učitelj bosta v tem tednu namreč prejela #enostavnodrugačno GCC stekleničko za pijačo.

Urnik:
ponedeljek, 19. 3. – 2. ura (oddaja šolskega ekoradia), 6. ura (sestanek ekoreferentov),
torek, 20. 3. – priprava ankete in #enostavnodrugačnih GCC stekleničk,
sreda, 21. 3. – reševanje ankete med razrednimi urami in prevzem stekleničk,
četrtek, 22. 3. – GCC dan vode ob Svetovnem dnevu voda (dogajanje med glavnimi odmori v pritličju šole),
petek, 23. 3. – 2. ura (oddaja ekoradio s predstavitvijo rezultatov ankete).

*************************************************************************************************************************

Seveda pa bomo v tem tednu s tradicionalnim Pozdravom pomladi obeležili tudi prvi pomladni dan (21. 3.), ki je obenem tudi svetovni dan poezije – vljudno vabljeni na prireditev OPERA ZA TRI GROŠE – sreda, 21. 3., 19.00, Narodni dom. Vstop je prost.

Tudi v prihodnjih tednih bo na GCC pestro. Ob svetovnem dnevu gledališča (27. 3.) bo premiera nove dramske produkcije naše gledališke skupine Središče (O. Wilde: Saloma). Ponovitve: 28. 3., 5. in 6. 4. – obvezna je rezervacija sedežev (info@gcc.si ali osebno v tajništvu).

Ne pozabite, da bo v petek, 30. 3., dan šole (pouka prosto), ko pa se po velikonočnih praznikih vrnemo k pouku, pa bomo vstopili v teden zdravja, ki ga letos posvečamo samospoštovanju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja