Tradicija in dobrodelnost z roko v roki

Gimnazija Celje – Center ponovno organizira tradicionalni letni koncert, ki bo kot vedno potekal v petek pred jesenskimi počitnicami.

 

Dijaki Gimnazije Celje – Center smo lahko ponosni, saj naša Dijaška skupnost že sedmo leto zapored organizira tradicionalni dobrodelni koncert. Razred, ki je tokrat prevzel organizacijo, je 3. h, že drugič pa pri organizaciji pomaga tudi Interact klub Celje, ki deluje pod okriljem svetovnega združenja Rotary International in k dobrodelnemu sodelovanju privablja še druge mladinske ter dijaške organizacije iz Celja.

Tako GCC nadaljuje tradicijo, ki je v sedmih letih prinesla skupno kar 25.000 evrov sredstev, ki so pomagala žrtvam naravnih nesreč in socialno ogroženim z Osnovne šole Glazija, ki v Celju izvaja program za otroke s posebnimi potrebami – deklici Miji, ki je oslepela čez noč, 10-letni Emi, ki ima Apertov sindrom, in Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček. Letos bomo z zbranimi sredstvi pomagali družini Gilčvert iz Dramelj, ki se je znašla v hudi finančni stiski in se sooča z nestabilnim zdravstvenim stanjem mlajšega sina, lansko leto pa jo je pretresla še smrt matere. Družina potrebuje pomoč pri izgradnji novega doma, ki ji bo nudil večjo dostopnost ter bolj zdravo in prijetnejše okolje za bivanje. Več podatkov o tej nesrečni situaciji bo na voljo v naslednjih dneh, saj se predstavniki organizatorjev koncerta v spremljavi Spletkovih novinarjev jutri odpravljajo na obisk h Gilčvertovim.

Na koncertu, ki bo v petek, 26. oktobra, ob 11.30 v športni dvorani GCC, bodo nastopili gosti iz šole, Celja in Slovenije; pevka Nuša Derenda, dijaška zasedba DOT, GCC Rock band, Z3RO Z3RO, ŠILA in The Šlager’s.

Do danes nam je uspelo zbrati že 200 evrov, vsak dan pa lahko naraščanje zneska spremljate na zaslonih v šoli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja