Težka jutra za dijake predšolske vzgoje

Čas od 23. do 27. septembra je bil na naši šoli malce drugačen, ker ni bilo pravega pouka, saj smo imeli dijaki različne delavnice in dejavnosti, ki so potekale v sklopu obveznih izbirnih vsebin.

Dijaki predšolske vzgoje smo imeli nekaj težav z jutranjim vstajanjem. Ah, kar hudo je, če si se navajen zbuditi ob 10. uri (ker pričneš pouk ob 12.25 J), kar na enkrat pa zvoni budilka ob 7:00 ali še prej.
1. letniki so imeli KIZ (knjižnično informacijska znanja), kjer jih je s svojo prijaznostjo in toplino zaposlila naša knjižničarka Tanja Tramšek. Dobro so tudi spoznali naš učni kotiček, kjer se skriva ogromno znanja – knjižnico. Svojo ustvarjalnost so pokazali pri ustvarjanju prstnih lutk, kjer so najbolj uživali, saj so na plan spustili svojo otroško plat.
Dijaki 2. letnika so imeli športno obarvani teden. Opravljali so tečaja drsanja in rolanja. Pri rolanju niso imeli težav, tudi na drsanju so se imeli super, le nizke temperature so bile problem. Profesorica Špela Lukič je povedala, da je prvi dan večina dijakinj prišlo na led premalo oblečenih, ampak sta profesorja poskrbela, da jim je bilo dovolj toplo. Dodala je še, da so bile naslednje dni topleje oblečene, saj jih je v ponedeljek preveč zeblo. Kot bodoče vzgojiteljice morajo znati rolati in drsati, ker bodo v vrtcu to znanje delile z otroki, nam je še zaupala profesorica Lukič. Dijakinje so izjemno uživale na ledu. Videlo pa se je, da je bila tudi profesorjema športna vzgoja zunaj prostorov šole všeč.
Dijaki in dijakinje 3. letnika so imeli delavnice z naslovi: poučevanje angleščine v vrtcu, komuniciranje in javno nastopanje, krvodajalstvo in študijsko svetovanje ter hospitacija v bolnišnici. Ugotovili so, da zna biti učenje angleščine otrok v vrtcu zelo zabavno. Vse to so počeli skozi igro, gibanje, petje in plesanje … Naučili so se osnove komuniciranja in kako javno nastopati. Na Rdečem križu so izvedeli kako zelo je pomembno darovanje krvi, saj s tem marsikomu rešimo oziroma vsaj podaljšamo življenje. Imeli so ekskurzijo po Primorski. Odšli so v jamo Vilenico, si ogledali domačijo Srečka Kosovela, se ustavili na turistični kmetiji Grča v Štanjelu, za konec so si še ogledali grad Štanjel.
Dijakov 4. letnika verjetno ni treba omenjati, saj vemo, da so odšli na maturantski izlet, kjer so se imeli fantastično.
No, ta teden je za nami. Imeli smo se lepo, si nabrali novih moči in znanj. V ponedeljek pa spet na stare tirnice.
Vsaj zgodaj se mi ne bo treba zbuditi. In ja … Se opravičujem za spanje pri pouku ;).

[nggallery id=51]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja