TEDEN ZDRAVJA NA GCC 2020

Sledko, v povezavi z DRT, že vrsto let v aprilu organizira tradicionalni teden zdravja. GCC je aktivna članica mreže Zdravih šol, hkrati pa smo tudi Unesco šola, ki 7. aprila obeležuje svetovni dan zdravja.

Zaradi karantene letos ne moremo organizirati dejavnosti na šoli, a je zato še toliko pomembneje, da skušamo prilagoditi aktivnosti, ki bodo razbile vsakodnevno enoličnost.

Vsak dan bomo na instagram profil GCC objavili recept za zdrav zajtrk. Vljudno vabljeni, da recepte preizkusite, jedi poslikate in fotografije delite z nami. Prvi recept bo objavljen danes, 5. 4. , in ga lahko preizkusite že jutri zjutraj. Recepte nam je pomagala oblikovati naša bivša dijakinja Ines Pusovnik.

V sredo bo objavljen prvi del tridelnega prispevka o peki kruha z drožmi. Ker je peka kruha zaradi trenutne izredne situacije postala »nacionalni šport« nam je dijakinja Zala Kapitler, 3. I, pripravila tri zanimive in poučne članke o tem.

Osrednja tema letošnjega tedna zdravja so odnosi. V torek, torej na svetovni dan zdravja, bo objavljen podroben članek o njih.

Odnosi so eden najpomembnejših sestavnih delov našega življenja. Medsebojne odnose vzpostavljamo na več ravneh, tako v zasebnem kot v javnem življenju. So zelo pomebni za razvoj človekove osebnosti v socialnem, čustvenem in intelektualnem smislu.

Kot uvod v teden zdravja pa Vas vabimo k ogledu kratkega animiranega filma, ki na preprost, a zelo ganljiv način govori o odnosih. Najdete ga TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja