Teden zdravja je tu!!

Drage GCCjevke in GCCjevci,

po podaljšanem velikonočnem vikendu bomo na GCC vstopili v tradicionalni Sledkov teden zdravja, ki ga pripravljamo ob svetovnem dnevu zdravja (7. 4.).
Letošnje leto smo pripravili pester program, vodilna tema tedna pa je samospoštovanje oziroma odgovornost do samega sebe, kar je posebna vrednota, ki se velikokrat izgublja v tistih zunanjih dejavnikih, ki nam prevečkrat narekujejo naš odnos do sebe, ki tako postaja neiskren in odvisen od drugih.

V preteklem tednu ste se morali na nekatere dejavnosti prijaviti, tokrat pa vam objavljamo celoten program tedna zdravja, da lahko, če se niste prijavili, pridete vsaj malo pokukati in poizvedeti, kaj vse počnemo …

Začeli bomo v torek, 3. 4., s tehnikami sproščanja in meditacijo, ki bo 0. uro v plesni učilnici. Delavnico bo vodila prof. Majda Kamenšek Gajšek.

Dan kasneje, sreda, 4. 4., bomo od 1. do 3. ure v FI1 imeli delavnice: zelenčki (zeleni smoothie) in priprava ter preizkušanje obraznih mask. Med glavnim odmorm bote lahko poskusili zelene smoothije v pritličju šole, med razredno uro pa skupaj z razredniki rešite anketo. Prav tako bo prof. Špela Sešlar vodila intervalno vadbo v stari telovadnici. 5. uro pa vabljeni v knjižnico na predavanje “Čudežno zelenje in ostala hrana za superimunost” z našo nekdanjo dijakinjo Tino Golob.

V četrtek, 5. 4., je ob 10.00 Tek treh gimnazij 2018, ki ga letos organizira Gimnazija Lava, Šolski center Celje. 9.00-12.00 v Narodnem domu Sledkovi novinarji sodelujemo na simpoziju ob svetovnem dnevu zdravja. Med glavnimi odmori si v kantini šole postrezite z zdravo malico, na katero ste se prijavili. Točno ob 12.00 se bo šola malo razmigala, imeli bomo minutko za rekreacijo, ki jo bodo vodili razredni športni motivatorji.

Petek, 6. 4., bomo začeli 0. ura v knjižnici šole – Moč je v nas samih; tehnike dihanja, aromaterapija, zvočna masaža s prof. Barbaro E. Hernavs. Nasledno uro (1. šolska ura) pa bo v knjižnici šole predavanje Prehrana dijakov športnikov, ki je bila raziskovalna naloga Timeje Kostrevc in Ive Tušek, 1. b.

Teden zdravja pa bomo zaključili v sredo, 11. 4. Od 08.45 do 10.15 oz. od 11.00 do 12.30 bodo v šolski knjižnici interaktivne delavnice z Darjo B. Vesel na temo SAMOSPOŠTOVANJE.

 

V preteklem tednu se je zaključil tudi #gcczeleniiziv, več o tem, kako je bilo vsak dan uživati zelen smoothie, si bote lahko prebrali tekom tega tedna. Nagrajenci izziva so: Mia Zala Smrečnik, Lana Turinek, Ana Čeperlin, Iva Planko in prof. Alja Pristovšek. Predaja nagrad bo na predavanju v sredo, 11.30. Čestitamo! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja