TEDEN VODE 2020 IN DELAVNICA MAKROFOTOGRAFIJE

Dragi dijaki, spoštovani profesorji!

Tudl letošnje leto bomo na GCC, ki se ponaša z mednarodnim statusom v mreži šol Unesco APS, svetovni dan voda, počastili s posebnim tednom (16.-20. 3.) v katerem smo za vas pripravili številne aktivnosti, da bi z njimi opozorili na pomen te življenjsko pomembne tekočine in aktualne okoljske probleme.

Ponedeljek, 16. 3., 09.30, kabinet naravoslovja v pritličju
KAKO FOTOGRAFIRATI VODNE KAPLJICE – kratek tečaj makrofotografije z našim nekdanjim dijakom, fizikom, matematikom in fotografom, ravnateljem OŠ Hruševec Robertom Gajškom.
Št. udeležencev je omejeno, prijave zbiramo do 12. 3. na naslovu https://forms.gle/XeWTx51122v8EJnn6

Torek, 17. 3. 2020, 09.20
ŠOLSKI RADIO (voda v slovenskem jeziku)

Sreda, 18. 3. 2020, 10.20-11.30
ANKETA (voda malo drugače) 

Petek, 20. 3. 2020, 11.35, šolska knjižnica 
ZAKLJUČNA PRIREDITEV z objavo rezultatov foto- in likovnega natečaja

22. marec so za svetovni dan voda izbrali na konferenci Združenih narodov o okolju (UNCED) leta 1992 v Riu de Janeiru. Kot dan namenjen opozarjanju širše svetovne javnosti na omejenost in ogroženost naravnih vodnih virov je del Agende 21. S tem namenom različne organizacije Združenih narodov vsako leto na ta dan razglasijo temo, ki povzema najbolj aktualno problematiko v povezavi z vodami. S tem spodbujajo vlade držav članic ZN, kakor tudi njihove nevladne organizacije, da do naslednjega leta v duhu razpisane teme pripravljajo raznovrstne aktivnosti in z njimi opozarjajo širšo javnost na problematiko voda ter s tem povečujejo ozaveščenost ljudi o pomembnosti in ranljivosti vodnih virov.  Letošnja tema svetovnega dneva voda je VODA IN KLIMATSKE SPREMEMBE.

Vabljeni k sodelovanju!

Aktiv učiteljev naravoslovja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja