TEDEN STRPNOSTI NA GCC

Mednarodni dan strpnosti (16. november) je spominski dan, ki ga je v Deklaraciji o načelih strpnosti razglasila Generalna konferenca UNESCO na svojem zasedanju 16. novembra 1995. Razglasitev je sovpadala s 50. obletnico nastanka UNESCA in podpisa Unescove ustave 16. novembra 1945. V ustavni preambuli UNESCA med drugim tudi piše: »Če naj se mir ne razblini, mora biti zgrajen na temeljih intelektualne in moralne solidarnosti človeštva.«
Že nekaj let zapored ta spominski dan obeležujemo tudi na GCC. Vabimo vas, da se v sredo, 14. 11., ob 10.30 v SLOVENŠČINI 2 udeležite okrogle mize na temo homofobije, ki jo pripravlja dokumentarna ekipa našega gledališkega kolektiva Središče. Hvala tudi vsem, ki ste izpolnili anketo – rezultate bomo predstavili na okrogli mizi.
Vabljeni tudi na delavnice ob mednarodnem dnevu strpnosti “Stop obrekovanju”, ki jih za predstavnike razredov in vse zainteresirane v sodelovanju z Izobraževalnim centrom Eksena pripravljamo v petek, 16. 11., v šolski knjižnici. Strpnosti bomo posvetili tudi razredne in učne ure.
Neizpodbitno dejstvo je, da o strpnosti lahko govorimo le takrat, ko vanjo brezpogojno verjamemo vsi. Sledkovi novinarji resnično upamo, da vsi soustvarjalci pestrega šolskega in obšolskega utripa na GCC znamo in znamo  spodbujati medsebojno spoštovanje, razumevanje in sprejemanje – to so temelji strpnosti, prijateljstva in sodelovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja