Teden strpnosti in dan brez telefona

Dragi dijaki!

Sledko in DRT v tednu od 13. do 17. novembra organizirata TEDEN STRPNOSTI IN DAN BREZ TELEFONA. V tem tednu, ko po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan strpnosti (16. 11.) boste odkrili svojo raven strpnosti, spoznali ali ste zmožni mirnega sožitja z osebami ali skupnostmi, ki živijo po verskih, etičnih in političnih pravilih, ki so različna ali celo nasprotna od naših, pri tem pa vam bo v pomoč delavnica o komunikaciji.

Hkrati se bo že drugo leto odvil #enostavnodrugačen projekt DAN (TEDEN) BREZ TELEFONA. S to akcijo bomo nagovorili za naš kulturni prosto nenavadno, drugod po svetu pa že zelo aktualen problem NOMOBFOBIJE (panični stran pred izgubo prenosa mobilnih podatkov oz. izgubo signala). Ali mogoče začetni simptomi te resne bolezeni grozijo tudi vašemu življenju, lahko preizkusite v nagradni akciji  TEDEN BREZ MOBILNEGA TELEFONA (13.-17. 11. 2017), in sicer tako, da vašo mobilno napravo pred poukom oddate v tajništvo (in jo s post-itom označite, da je vaša – zapišite ime, priimek in razred) ter jo prevzamete po pouku. Lahko pa ste predrzni in jo pustite na šoli tudi čez noč, več dni ali kar cel teden. Med listki z imeni bomo izžrebali tudi nekaj praktičnih nagrad, ki bodo seveda pripomočki za mobilne telefone. 🙂 Večkrat kot boste oddali svoj telefon, več vaših listkov bo v končnem žrebanju za nagrado in večje so vaše možnosti za zmago. 😉  Novinarji vas vabimo, da izpolnite anketo o vaši »odvisnosti« od telefona na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/11cV69e5chz3-BubN0AFNYz0LHmageYapxQbSPNsKom0/edit

Vabimo vas tudi k rednemu branju prispevkov na Sledku, ki bodo bolj ali manj tematsko povezani z dogajanjem na šoli.

V ponedeljek, 13. 11., ste vabljeni na predstavitev in degustacijo kitajskih čajev z Urhom in Filipom Burnikom. Prijave na čajanko potekajo do 10. 11. oz. do zapolnitve prostih mest, prijavite pa se tukaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgNuxirnx4mjyP5QcF4JcVDTf7_iJF-iDqbgFpbTOJ8cHA3g/viewform

V sredo, 15. 11., bodo v šolski knjižnici od 10.30 do 12.20 potekale delavnice o povezovalnik komunikaciji (povezovalna komunikacija (ki temelji na načelih nenasilne komunikacije po Marshalu Rosenbergu) ob svetovnem dnevu strpnosti z g. Jako Kovačem. Ker je število mest omejeno, bo na delavnicah sodeloval po 1 delegat oz. delegatka iz vsakega razreda, ki bo o delavnici poročal na prihodnjih razrednih urah. Ime razrednega predstavnika sporočite g. ravnatelju do 10. 11.

V četrtek, 16. 11., bo prof. Tanja Tratenšek v knjižnici izvedla delavnico Prikrita nestrpnost – ignoriranje in izključevanje. Poučno delavnico so za ozaveščanje dijakov o tem, kaj je strpnost in kaj strpnost ni, pripravili v Izobraževalnem centru Eksena z željo po še večji ozaveščenosti o pomenu strpnosti in zmožnosti prepoznavanja različnih oblik nestrpnosti. Vabljeni v šolsko knjižnico ob 11.35.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja