Teden solidarnosti in dobrodelnosti

Teden pred jesenskimi počitnicami (od 23. 10. do 27. 10.) na Gimnaziji Celje – Center  že tradicionalno posvečamo solidarnosti in dobrodelnosti. Teden bomo v petek, 27. 10., zaključili s kostanjevim piknikom ter jubilejnim 10. dobrodelnim koncertom.

Dijaki GCC že deseto leto zapored dokazujemo, da znamo pomagati sočloveku v stiski, pa naj si bo to s žlahtno tradicijo dobrodelnih koncertov ali pa z ostalimi akcijami, ki na GCC potekajo skozi vse leto, brez dodatnih spodbud šole, ampak z veliko predanostjo nas, dijakov. To je dokaz, da mladi zmoremo in znamo biti veliko več kot samo brezglavi. 😉

Teden solidarnosti in dobrodelnosti se bo zaključil v petek, 27. 10., ob 11.30 v športni dvorani z 10. dobrodelnim koncertom GCC, ki ga letos pripravljajo dijaki 4. i. Na koncertu bodo nastopili Modrijani, Adi Smolar, klarinetist Goran Bojčevski, pevke Biba Novak, Sabrina Zavšek, Tamara Šumej in Ana Logar, pesnik Tilen Letner, dijak 4. I-razreda, ter naša šolska zasedba The Šlagers. S prostovoljnim prispevkom 3 evre ali več bomo dijaki in učitelji ter gostje z drugih šol zbirali sredstva za mamo samohranilko s tremi otroki – deklicama, ki obiskujeta osnovno šolo, in srednješolcem, ki so jih zaznamovale težke zgodbe preteklosti in huda socialna stiska. Vse blagajnike prosimo, da zbrani denar pravočasno oddate mentorici Dijaške skupnosti prof. Marjani Turnšek!

Cel teden bo šolska ekipa novinarjev dobrodelnost in solidarnost s prispevki na Sledko skušala osvetliti z različnih zornih kotov, raziskali, kaj vam pomeni dobrodelnost in vam predstavili ozzadje prvega dobrodelnega koncerta. Prvo razmišljanje o dobrodelnosti, ki ga je z bralci delila Alja Gojznikar (3. d) pa najdete na tukaj

Poleg dobre glasbe, ki jo bomo lahko v petek slišali v športni dvorani, bo GCC preplavil tudi vonj pečenih kostanjev … Med petkovimi glavnimi odmori vabljeni na rondo za šolo, kjer se bo peklo in jedlo kostanj!

Se vidimo! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja