TEDEN PISANJA Z ROKO 2020

Na šoli bomo že četrto leto zapored zaznamovali Teden pisanja z roko. Tokrat bo to v času od 20. do 24. januarja. Izbrani teden ni naključje, 23. januarja, je namreč mednarodni dan pisanja z roko. Leta 1977 je združenje Writing Instrument Manufacturers Association v Ameriki izbralo rojstni dan Johna Hancocka, prvega podpisnika ameriške Deklaracije neodvisnosti, za dan pisanja z roko v želji po večji promociji pisal in pisalnih potrebščin. Od tistega časa se je ideja razširila po svetu predvsem zaradi vse večjega zavedanja o pomembnosti pisanja z roko.

Osveščanje o pomenu pisanja z roko je prednostna nalogaDruštva Radi pišemo z roko, ki koordinira dejavnosti v času Tedna. V dobi digitalizacije je pisanje z roko več kot le uporaba pisala, je pomembna veščina, ki je ne bi smeli zanemarjati. Znanstveno je dokazano, da naši možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju s tipkovnico. Informacija, ki jo napišemo z roko, pa se vspominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko smo bolj ustvarjalni in ohranjamo dolgotrajnejšo pozornost.

Gimnazija Celje – Center je članica Društva Radi pišemo v roko od njene ustanovitve leta 2017. Vsako leto sodelujemo v dejavnostih Tedna z različnimi aktivnostmi. Letos je osrednja tema »V naši družini pišemo z roko« in zato smo pripravili zabavno nagradno igro za dijake in profesorje naše šole. V spletni učilnici je pripravljenih 9 različnih pisav, ki jim je treba najti lastnika. Preizkusite se kako dobro poznate pisave ljudi, ki jih dnevno videvate.Povezava http://ucilnica.gcc.si/mod/quiz/view.php?id=4887

Glasovanje se bo začelo v ponedeljek, 20. 1., ob 7. uri, zaključili pa ga bomo v petek, 24. 1., ob 21. uri. Med vsemi glasovalci bomo izžrebali 1 nagrajenca/ko, ki bo dobil praktično nagrado. K sodelovanju vabimo vse dijake in učitelje.

Danijela Marolt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja