TEDEN KNJIGE NA GCC

Letošnje leto bomo na GCC kljub izrednim razmeram obeležili svetovni dan knjige in avtorskih pravic (23. 4.). Zaznamovali ga bodo številni z literaturo in knjigami povezani dogodki, tudi po Sloveniji, kjer bo pestro predvsem zvečer in ponoči v sklopu projekta Noč knjige.

Ker se tudi na GCC zavedamo ogromnega pomena knjige, smo za vas pripravili pestro izbiro dogodkov čez celoten teden.

Čez teden boste lahko na Sledku spremljali zanimive objave na temo Tedna knjige. Med njimi bosta tudi članka na temo knjižnih priporočil (Naj knjige na GCC) in analize ankete o bralnih navadah dijakov na GCC.

Do 20.4. je bil rok za oddajo videoposnetkov branja izbranih knjig. Ti bodo objavljeni na svetovni dan knjige, 23.4, na Facebook strani Gimnazije Celje – Center.

Še isti dan popoldan ob 17.15 bo (kot dejavnost našega bralnega kluba) v živo na FB strani GCC potekalo literarno srečanje s pisateljico in pesnico Evo Kovač o njenem romanu Sonce zahaja v Celju. Polurni literarni dogodek bo vodila mentorica bralnega kluba in šolska knjižničarka, Tanja Tratenšek. Avtobiografski osebnoizpovedni roman govori o odvisnosti od droge in poti iz začaranega kroga odvisnosti. Roman je v e-obliki dostopen tudi na Biblosu: https://www.biblos.si/isbn/9789617018189.

Zvečer ob 20. uri bo v živo potekal še pesniški turnir (ob Noči branja) s pesniki iz karantene z mladimi pesniki in pesnicami iz GCC in iz Celja. Vodil ga bo Kristian Koželj.

Pester teden na GCC ponuja mnogo dejavnosti in dogodkov, s katerimi si lahko obogatite monotoni vsakdanjik v karanteni. Če do sedaj še niste, priporočamo, da ta teden v roke vzamete kakšno knjigo, ki ste jo že dolgo želeli prebrati. Naj vas citat Georga R. R. Martina: “Kdor bere, živi tisoč življenj. Kdor ne bere, živi le eno.” navdahne in uspešno popelje skozi teden knjige.

Š. K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja