Teden drugačne šole

NARAVOSLOVNI TABOR V RAKOVEM ŠKOCJANU

 V tednu med 2. in 6. junijem 2014 smo se dijaki 1., 2., in 3. letnikov odpravili na naravoslovni tabor v Rakov Škocjan. Nastanjeni smo bili v CŠOD  Rakov Škocjan, kjer so za nas 26 dijakov in za naši spremljevalni profesorici  odlično poskrbeli z organiziranim in kvalitetnim vodstvom, izbrano kuhinjo ter z obilico znanja in izkušenj. Ves čas sta za nas skrbeli tudi profesorici Smiljana Adamič Vasič in Danica Centrih, skupaj pa smo preživeli čudovit teden v katerem ni manjkalo ničesar. Veliko smo hodili, kolesarili, plezali po pravi skali, veslali po reki Rak, tekmovali v orientacijskem teku, se družili, spoznavali drug drugega in se predvsem zabavali. Ker so naši edini sosedje bili medvedi, smo jih imeli priložnost tudi nahraniti. Naučili smo se veliko novega o živalih, strategijah preživetja v naravi,  gozdnih rastlinah in Cerkniškem jezeru, ki seveda leži v neposredni bližini. Za nas najbolj zanimive so bile seveda razne legende o nastanku Cerkniškega jezera in Most želja, na katerem si je vsakdo od nas zaželel kakšno skrito željo. Seveda smo si ogledali tudi Zelške jame, Ernestinino jamo, Veliki in Mali naravni most, Unško koliševko in še bi lahko naštevali. Za zadnji večer smo pridni fantje zakurili pravi taborniški ogenj, dekleta pa so napekla buhteljne, naredila solato iz gozdnih rastlin, osvežilni namaz, skuhala bezgov čaj in pripravila vse za najboljši del večera – peko hrenovk nad ognjem. Zadnji dan pa smo začinili še z lokostrelstvom, ki nam je šlo kar dobro od rok. Na taboru smo se tako za pet dni odklopili od stresnega tempa ob koncu šolskega leta, si povrnili moči, se dobro razgibali in se spoznali ter povezali med seboj.

[nggallery id=61]

Sam sem se na naravoslovni tabor odpravil že tretje leto in moram priznati, da sem se letos imel najbolje. Mogoče tudi zaradi tega, ker sem že v tretjem letniku in že dobro poznam našo gimnazijo, a glavni razlog je zagotovo zelo pester in razgiban program, ki vključuje ogromno zanimivih ter poučnih vsebin, pa tudi dobro usposobljeno in prijazno vodstvo, odlična kuhinja ter sama odmaknjenost doma. Zagotovo mi je na tabor ostal zelo lep spomin, ki ga bom vedno nosil s seboj, predvsem takrat, ko bom starejši in govoril, kako so gimnazijska leta najlepša. In naj vam še zaupam skrivnost – Res so!

Žan Šumiga, 3. E

Objavljamo še vabilo organizatorice naslednjega tabora, profesorice Smiljane Adamič Vasič. Naslednje šolsko leto se na naravoslovni tabor odpravljamo od 1. 6. do 5. 6. Vabljeni vsi, ki vas navdušujejo avanture v naravi!

 

1 Komentar

  1. Pingback: Gimnazija Celje – Center » Naravoslovni tabor 2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja