Teden čokolade: Veliki zaključek

Zadnji teden v letošnjem šolskem letu je bil na naši stoletni lepotici posvečen čokoladi. Potovali smo od začetka prvih kakavovih zrn pa vse do danes, ko čokolado uporavljamo za veliko več stvari, kot samo hrano. Poučili smo se lahko, kako deluje Pravična trgovina, ustvarjali smo z navdihom čokolade, predvsem pa nas je navdušil veliki finale na zadnji dan pouka – čokoladna fontana. Vsem dijakom se je seveda četrtek zdel najboljši, saj so se lahko sladkali s sadjem in piškoti, ki so jih pomočili v čokolado. Tako si lahko med glavnimi odmori prišel v pritličje in si privoščil veliko skodelico čokolade. 😉

Dragi centraši, spet nam je uspelo! Spet smo dokazali, da zmoremo. Teden čokolade smo zaključili s čudovitim dnevom prežetim z dobro voljo in obilo sladke droge. Res sem vesel za vsak nasmejan obraz, ki je danes prišel mimo in prst namočil v našo “fontano”. Morda vse skupaj res ni bilo tako pompozno in spektakularno, kot si je marsikdo predstavljal, pa vendarle šteje namen. Rad bi se zahvalil ga. prof. Majdi Kamenšek Gajšek, g. ravnatelju Gregorju Deleji, našima fizikoma Emi Pilih in Mitji Suvajacu ter vsem vam, dragi sledko novinarji! Z današnjim dnem smo spet pokazali, da nam tovrstni dogodki niso težava in jih premagujemo v skupinskem duhu. Hvala vam!

Nejc Drev, 2. i

Takšni četrtki bi lahko bili še večkrat, saj obožujem čokolado in imeli smo celo fontano iz čokolade. Prav tako ni manjkalo petja in plesa. Šolskega leta ne bi šlo končati na boljši način!

Ana Stenovec, 1. d

Obožujem vse, kar je v povezavi s čokolado, zato je bil četrtek moj dan. Posladkali smo se lahko s čokolado iz fontane, vanjo pa smo lahko namakali tudi sadje, kekse in drugo. Res noro fajn!

Brina Lipovšek, 1. d

 

Dijaki so se lahko na čokoladni fontani posladkali z navadno čokolado v spremstvu zdravega sadja – banan, jabolk, marelic ter sliv, ki smo jih stregli na nabodalih. Otvoritev čokoladne fontane se je začela ob 9.30, zaključila pa se je ob 12.20, žal je vsega lepega enkrat konec. Poleg čokolade in sadja pa ste lahko prisluhnili tudi  Neji Turk in Elini Pažon, obe iz 2.d, ki sta dogodek glasbeno popestrili –  kot se to na GCC spodobi! Sladkanje pa je zavilo v še lepši zavoj pisanje s čokolado obarvanih haikujev. Nekja jih lahko preberete v članku na tej povezavi.

Drage dijakinje, dragi dijaki, spoštovani profesorji in profesorice, upamo, da ste uživali v čokodnevu. Šolsko leto smo uspešno zaključili in upamo, da se med počitnicami odpočijemo drug drugega. Naslednje leto pa novim zmagam naproti. Čokosrečno! 😉

Za konec pa bi se radi zahvalili še SŠGT Celje za podporo, pomoč, inštrukcije in inventar čez vso leto. Zelo ste nam olajšali tematske tedne in popestrili dni na GCC. Hvala!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja