Tango in Funk za zaključek počitnic

Hiša kulture Celje zaključuje letošnjo sezono z dvema zanimivima koncertoma v atriju znanega celjskega kluba Mansion (ex Local)

V Hiši kulture, celjskem produkcijskem zavodu, ki vrsto let uspešno sodeluje tudi z našo šolo, so za konec letošnjih počitnic napovedali dva zanimiva koncertna večera, ki bosta v atriju Prothasijevega dvorca v središču mesta, kjer se sicer nahaja tudi znan celjski klub Mansion (bivši Local). Četrtek, 22. 8., bo v znamenju ognjevitega argentinskega tanga v izvedbi kvinteta Gamma, v četrtek, 29. 8., pa bo po dolgem času v knežjem mestu nastopila znana funk, soul, disco zasedba Funk Exrpess. Oba koncerta bosta ob 21. uri, vstopnina pa je simbolične 3 EUR za mlade in 6 EUR za vse ostale. Vstopnice so na voljo že v predprodaji v Mansionu ter Kopirnici Tomi v Celju.

Gamma_Local2012

V Gammi ustvarjajo glasbeniki mlajše celjske generacije, študenti in diplomanti slovenskih in avstrijskih glasbenih akademij, med njimi pa sta tudi dva GCCjevca – violinistka Anja Čretnik Videmšek, kitarist Aljaž Cvirn, akordeonist Mihael Strniša, kontrabasist Miha Firšt in pianist Gregor Deleja. Člane zasedbe odlikuje izjemno pestra koncerta dejavnost, tako solistična, kot tudi v različnih orkestrih in komornih sestavih. Kvintet je bil ustanovljen pred dobrimi petimi leti z namenom poustvarjanja glasbe slovitega argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle in njegovih sodobnikov. Gamma je kaj kmalu z izvirnimi projekti in širokim repertoarjem, ki zajema tudi etno in jazz, osvojila celjsko in slovensko publiko, zasedba pa se je močno uveljavila tudi na tujih odrih, zlasti v sosednji Avstriji, kjer že vrsto let zapored dopolnjujejo bogato glasbeno sezono na Solnograškem, kamor bodo odpotovali tudi dan po celjskem koncertu. Za letošnji, tradicionalni poletni koncert pa bodo občinstvu predstavili program letošnjih poletnih turnej, ki obsega vse štiri Letne čase ter Angelske milonge Astorja Piazzolle, argentinskega skladatelja, ki s svojim zanimivim delom spodbudi pravo renesanso tanga, strastnega južnoameriškega plesa, ki v drugi polovici 20. stoletja osvoji plesne dvorane in koncertne odre celega sveta, poleg tega pa še izbor del Piazzollinih sodobnikov.

FunkExpress

Zaključni koncert sezone pa bo v znamenju poletnih soul, funk in disco ritmov v izvedbi skupine, ki navdušuje po odrih širom države, v njej pa igrajo prekaljeni glasbeniki iz vseslovenskega prostora, od Ljubljane pa vse do Rogaške Slatine.  Zasedba Funk Express je izjemna »cover« skupina, ki poustvarja uspešnice zadnjih desetletij preteklega stoletja in glasbo skupin kot so Earth Wind & Fire, Stevie Wonder, Jamiroquai, James Brown, Tower Of Power in drugih. V zasedbi ustvarjajo izkušeni slovenski glasbeniki, člani številnih zasedb, basist Boštjan Tramšek, pozavnist Ernest Rajh, trobentača  Marko Šolman in Aljoša Jurkošek, saksofonistka Nina Merkoci, pevci Katja Sever, Urban Sever in Zala Založnik, bobnar Klemen Grosek, kitarista Urban Grčar in Janez Skaza ter klaviaturist Vid Žgajner.

FunkExpress2

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja